Hem / Inspiration / Världens mat / Amerika / Amerikansk mat – inte bara snabbmat!
Caesarsallad med knapriga kycklingklubbor
Foto: Jurek Holzer

Amerikansk mat – inte bara snabbmat!

Publicerad den

Stora portioner, hamburgare, pannkakor med extra allt och mac and cheese – om Sverige är landet lagom är nog USA för många raka motsatsen. Faktum är att det amerikanska köket är betydligt mer mångfacetterat än vi tenderar tro. Med influenser från nära nog alla världens kontinenter och med en stark ursprungskultur har USA mycket att erbjuda den kulinariskt intresserade. Text: Frida Åstrand Melin

Annons

Finns då amerikansk husman, vad är typisk amerikansk festmat och vilket är det bästa receptet på american pancakes? Många av de rätter som idag förknippas med amerikansk husman har sitt ursprung i andra länder och definitionen av husman kan variera mycket beroende på var i landet du befinner dig. En riktig klassiker är förstås den obligatoriska kalkonen på Thanksgiving, liksom en vällagad barbequesås och den typiskt amerikanska desserten cheesecake.

Oavsett om du är ska fira 4th of July med grillfest på revbenspjäll och majskolvar, är sugen på coleslaw, chicken cajun eller köttfärspaj har vi recepten för att förgylla en afton i amerikansk anda!

Fler recept visas nedanför annonsen
Annons