Smörkokta morötter och bönor till thanksgiving

10 röster 9 ingredienser | 30 minuter
Kokta grönsaker som serveras på thanksgivingbordet tillsammans med kalkonen.

Ingredienser

Bönor

Morötter

Köp receptet

Tillagning

  • 1. Kokta morötter: Koka morötterna mjuka i saltat vatten. Det får gärna vara lite tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet från morötterna i ett durkslag men spara ca 1 dl av vätskan i botten av kastrullen. Rör ner smöret och sockret i vätskan som är kvar. Rör runt tills allt socker och smör har smält.
  • 2. Häll tillbaka morötterna i kastrullen och rör runt så att den smakrika vätskan blandar sig med morötterna. Låt morötterna vila under lock i ca 5 minuter innan det serveras.
  • 3. Gröna bönor: Värm ugnen till ca 175 grader. Koka de gröna bönorna lätt i saltat vatten. Skölj med kallt vatten i ett durkslag när de är klara. De får gärna ha lite tuggmotstånd kvar. Dela baconskivorna på längden så att man får 4 tunna skivor. Fördela bönorna över varje skiva och rulla ihop till ett litet knippe. Lös upp buljongen i vatten enligt anvisningen på paketet i en kastrull och blanda ner Worcestershire sås, sojasås, smör, farinsocker och vitlökspulver. Rör så att sockret löser sig på medelstark värme.
  • 4. Placera de baconlindade bönorna på ett litet ugnsfast fat och häll såsen över. Ugnsbaka i ca 15 minuter så att baconskivorna blir genomstekta.

Receptet är från: