Hem / Inspiration / Högtider / Påsk / Vegetarisk påskmat
vegetarisk gubbröra
Foto: Nurlan Emir

Vegetarisk påskmat

Publicerad den

Vad sägs om ett grönare påskbord i år? Vegansk gubbröra, vegetarisk sill eller skagenröra på tofu – utbudet av vegetarisk högtidsmat fortsätter växa och så gör såklart även vår receptbank! Text: Frida Åstrand Melin

Annons

I påsk ökar vi utbudet av vegetariskt. Klassisk Janssons frestelse kan med fördel bytas ut mot en vegetarisk potatisgratäng. Recept på växtbaserad gourmetmat har vi gott om och är du sugen på vegansk trerätters, har vi givetvis lösningen. Oavsett hur ditt påskbord ser ut hittar du våra bästa tips till den vegetariska buffén nedan.

Att sätta ihop en buffé kan kännas som ett stort projekt men behöver egentligen inte vara så klurigt. Vad ska man då tänka på för att hålla buffén fräsch och gästerna nöjda?

Dukningen kan göra mycket för helhetsintrycket – börja med vegetarisk sill och ägg. Därefter passar det bra med gröna rätter, tätt följt av protein och kallskuret. Avsluta med bröd, ost och andra mumsiga tilltugg. Att servera rätterna på mindre fat och fylla på efter hand är ett enkelt knep för att hålla buffén fräsch längre. Placera ut små kort bredvid maten som beskriver innehållet så kanske alla vågar smaka på allt.

Fler recept visas nedanför annonsen

Krämig senapssill på aubergine

Betyg: 3.82 av 5
krämig aubergine-"sill"
30 min
Medel
Vegovariant på sill
Annons