Hem / Inspiration / Vegetariskt / Flexitarianens kokbok
pepprig ugnsrostad potatis
Foto: Linda Prieditis

Flexitarianens kokbok

Publicerad den

Eleonora von Essen kallar sig själv Flexitarian – någon som vill äta grönare, men inte är redo att bli vegetarian på heltid. Känner du igen dig? Text: Julia Olsson

Annons

Med ökad kunskap om hur en överdriven köttkonsumtion kan ha en negativ inverkan på vår hälsa och miljö, är det många som just nu försöker leva lite grönare. Att ge upp kött helt och hållet kan dock kännas svårt för många.

Eleonora von Essen är en av dem och hon har nu också skrivit en hel kokbok tillägnad den gruppen: Flexitarianens kokbok. Eleonora har själv svårt för pekpinnar och menar att vi alla måste hitta vårt eget sätt att dra ner på köttkonsumtionen om vi ska göra skillnad. Boken innehåller därför både vegetariska och veganska rätter, men även middagar där grönsakerna får spela huvudrollen och köttet fått en mindre biroll.

Vi fastnade lite extra mycket för de festliga vegorecept Eleonora tagit fram. För visst kan man laga festmat även utan animalier!

”Flexitarianens kokbok – mycket grönt, lite kött” är skriven av Eleonora von Essen (Tukan förlag). Matfoto: Linda Prieditis Porträttfoto: Daniel Stigefelt

Annons