Hem / Inspiration / I säsong / Sommar / Juli månad: Högsäsong för söt frukt
melon
Foto: Jurek Holzer

Juli månad: Högsäsong för söt frukt

Publicerad den

Vi har valt ut det allra bästa och godaste att handla och plocka i juli. Industrisemestern är i full gång. Passa på att fylla kylskåpet med stora meloner och njut av dem Väljer du grönsaker i säsong får du riktigt god smak till förhållandevis lågt pris.

Annons

Nektarin och persika

När sommaren är som varmast är stenfrukterna som bäst. Allra godast är de helt släta nektarinerna. Leta efter röd- och vitköttiga nektariner. De kostar ganska mycket men är väl värda sitt pris eftersom de är mycket smakrikare och saftigare än vanliga nektariner. Använd nektariner i en förrättssallad med chili eller gör en färsk peach Melba med hallon.

Melon: Piel del sapo Lukta på melonen för att känna om den är mogen. Den ska lukta av nektar. Tänk nytt i år och byt ut den lite mesigare honungsmelonen mot en Piel del sapo som smakar snäppet godare. Den kallas även grodkinnsmelon på grund av sitt mörkgröna lite knottriga skinn.

Melon: cantaloupe En annan riktigt god melon som är lätt att få tag på är cantaloupe. Du känner igen den på det ljusa skalet och den riktigt knallorangea fruktköttet. Ät den som den är, blanda den i sallader och servera den med fet fisk, som lax och en pesto till .

Annons