Hem / Inspiration / Högtider / Jul / Veganskt julbord
ugnsrostad rotselleri till julbordet
Foto: Nurlan Emir

Veganskt julbord

Publicerad den

Bjud in till ett härligt veganskt julbord där klassiska smaker kombineras med moderna inslag. En vegansk julmiddag kan bjuda på godsaker som ribs på Oumph, tofusill och veganska julköttbullar. Klicka dig vidare till vårt veganska julbord för åtta personer som du enkelt kan köpa hem eller kolla in våra recept för en vegansk julmiddag.

Annons

I vårt veganska julbord hittar du både varma och kalla rätter som exempelvis två olika sorters ”sill”, griljerad rotselleri, rödbetssallad och ribs på Oumph. Julmiddagen kompletteras med fräscha sallader,  brysselkålssallad med kanderade valnötter och en senapsdressad julsallad med apelsin och granatäpple.

veganskt julbord

Kalla rätter

Som förrätt, eller kalla rätter, hittar du två sorters sill, fräscha zucchinirullar med tomatröra och lyxig plockmat i form av rotfruktschips med tångcaviar. Glöm inte bort att köpa hem julmust, knäckigt bröd och andra godsaker!

Du har väl inte missat vår traditionella julmiddag? Här hittar du vårt klassiska julbord

Varma rätter

Till varmrätt serveras helbakad rotselleri som griljerats med ett senapstäcke, ett underbart gott alternativ till julskinkan. Rödbetssallad, vegansk jansson och ribs på Oumph är ytterligare rätter du ser på vårt veganska julbord. Brysselkålssallad med kanderade nötter samt en senapsdressad julsallad blir vackra inslag till julmiddagen, självklart är även de helt fria från animaliska produkter.

Mathemma hela vårt veganska jubord!

Psst! missa inte vår klassiska julsupé! Här hittar du vårt klassiska julbord

Veganska desserter till jul

Avsluta julsupén med den godaste efterrätten! Vad sägs om en julig rödbetskaka med saffrancrème, en vacker key lime paj eller kanske en rasande röd sorbet på hallon och rödvin?

Annons