klassiskt julbord, julmatFoto: Nurlan Emir
Artikel

Klassiskt julbord

Njut av ett klassiskt julbord! Vår kock Mari har tagit fram en klassisk julmiddag för åtta personer med moderna inslag, både kalla och varma rätter. Vår klassiska julmiddag innehåller en härlig blandning av traditionella rätter tillsammans med inspirerande och gröna sallader.

klassiskt julbord

I vårt traditionella julbord hittar du både kalla och varma rätter som exempelvis klassisk jansson, julskinka, inlagd sill och revbensspjäll.

Komplettera med goda ostar, klassiskt vörtbröd och goda desserter för en härlig julmiddag!

Mathemma hela vårt klassiska julbord!

 

Kalla rätter

Inled julmiddagen med härlig inlagd sill, grönkålspizza och ägghalvor med lyxig löjrom. Till förrätterna serverar vi gärna massor av goda ostar, sill av alla de slag och vörtbröd.

Du har väl inte missat vårt veganska julbord? Klicka här för att komma till vår sida med vegansk julmat!

Recept

Varma rätter

Till varmrätt på vårt klassiska julbord serveras Janssons frestelse, juliga köttbullar, gravad lax och prinskorv såklart. I vår julmiddag hittar du även fräscha sallader och självklart inlagd sill! Njut av god mat till jul, men ät dig inte allt för mätt på hvudrätterna – du ska även få plats med desserten!

Psst! Du har väl inte missat vårt veganska julbord? Klicka här för att komma till vår sida med vegansk julmat!

Recept

Sötsaker till jul

Klart vi vill ha en dessert till julbordet, eller två! Vad sägs om en krämig apelsincheesecake, eller kanske en klassisk tiramisu? Till jul äter vi mat i massor, och varför inte passa på att även avsluta middagen med en underbar efterrätt – när du ändå är igång…

Recept