Hem / Inspiration / Vardag / Spara pengar med matlådor!
Sallad med räkor, räksallad

Spara pengar med matlådor!

Publicerad den

Planera luncherna och gör matlådor - vi lovar att det lönar sig! Blir det mat över gör du bäst i att spara den till dagarna efter. Lägg maten i en matlåda och värm dagen efter i mikron. De allra flesta maträtter som blivit tillagade håller mellan 4-7 dagar i kylen. Här tipsar vi om härliga maträtter som både är lättlagade och passande för lunch dagen efter!

Annons

Varför matlåda?

Restaurangmat kostar pengar, tusentals kronor i månaden. Om du istället har med dig matlåda kan du komma undan med så lite som några hundralappar.

Efter ett halvår har du tjänat många sköna tusenlappar och kan belöna dig själv med en härlig resa eller familjen med en ny tv. Är ni två som sparar räcker den samlade vinsten till en förhållandevis bra dator eller varsin fin cykel till sommarutflykterna. Vilka fonder kan jämföra sig med den utvecklingen?

Mycket mat slängs i onödan, många gånger för att vi är rädda att maten blivit dålig. Även om bäst före datumet gått ut innebär det inte automatiskt att maten är dålig. Lita på dina sinnen! Titta, lukta och våga smaka. Smakar eller luktar det inte dåligt, går det fortfarande bra att använda.

Tips! Låt gärna maten stå framme en stund efter tillagning så den hinner svalna lite innan den ställs in i kylen. En varm matlåda kan värma upp andra varor i kylen, vilket kan leda till att de förstörs.

Annons