Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Dryck till förrätt

Dryck till förrätt

Publicerad den

Vi tipsar om goda förrätter och ger er de rätta dryckerna att hälla i glaset.

Annons

Sigtuna Lager Organic, Sverige

1638, 19.90 kr, 330 ml, 5.1 %

Djup intensitet blandat med yppig frukt och honungskarameller. Den tilltagna beskan kantas av bivax och pomerans med långa efterdyningar och viss sötma som lurar i bakgrunden. Perfekt till sälta i paj och den feta osten, addera lite löjrom och kombinationen är oslagbar.

Sigtuna Lager Organic

Langlois Crémant de Loire Brut, Frankrike

7404, 149 kr, 750 ml, 12.5

Förrättens finstämda syra möter liknande inslag i friskt bubbel. Vinets gröna framtoning med mineral och lime passar perfekt till saltsyrligt i feta. Aningen sötma rundar av upplevelsen. Ett alternativ som aperitif eller till middagen.

Langlois

Hubert Beck Réserve du Chevalier Pinot Gris, Frankrike

12105, 99 kr, 750 ml, 12.5 %

Ingefära och sesam, smaker som kräver kryddigt i vin. Druvan pinot gris bjuder läckert av honungskarameller, nektarin, apelsin och färska örter, en liten sötma rundar av kryddiga inslag i rätten.

Hubert Beck

Estrella Galicia Premium Lager, Spanien

89289, 13.90 kr, 250 ml, 4.7 %

De friterade grönsakerna kräver lättsamt i glaset, addera den syrliga getosten och kombinationen med spansk lager blir törstsläckande och rundare än väntat. Ett lättdrucket öl med tydligt av lime, jasmin och rostat bröd.

Här tipsar vi om förrätter som passar till:

2018 A Christmann Riesling, Tyskland

5882, 145 kr, 750 ml, 12

Klassisk kombination som är rasande god, druvans fräschör och gröna inslag passar rätten perfekt. Toner av inlagda päron, krita och färska blommor samsas med livlig syra, tillsammans blir riesling och sparris till mjuk och fruktig helhet.

Annons