Hem / Recept / Ingefära och mjölk som krockar – Jiang zhuang nai

Ingefära och mjölk som krockar – Jiang zhuang nai

Betyg: 2.89 av 5
27 röster
15 min
Medel
Recept av Linlin
Från Kokbok

Denna rätt görs traditionellt med vattenbuffelmjölk från staden Shunde i Guangdongprovinsen och ingefära från den intilliggande staden Panyu, men den smakar utmärkt gjord på ingredienser från din lokala mataffär. Den värmer magen om du äter den varm om vintern, och smakar underbart fräscht efter några timmar i kylskåp en varm sommardag.

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

4 port
 • ingefära, färsk, ca 150 g
 • 2.5 dl
  mjölk
 • 1/2 dl
  strösocker
Annons

Gör så här

 1. 1. Receptet kommer från ”Kina - Matens rike” (Bilda Förlag)
 2. 2. Skär ingefäran i tunna skivor och kör den i en mixer. När den är helt mosad, filtrera genom att pressa massan genom en bit tyg eller en väldigt finmaskig sil. Det bör bli ungefär 3/4 dl inge-färsjuice – men om ingefäran är lite torr kan du behöva ta en bit extra eller två för att få ut tillräckligt med juice.
 3. Fortsättning efter annonsen
 4. 3. Ställ fram 5 dessertskålar. Häll 1 msk ingefärsjuice i varje skål.
 5. 4. Värm mjölken och tillsätt socker. Koka den – försiktigt, så den inte kokar över. Sedan med ett snabbt handgrepp: häll 1/2 dl skållhet mjölk i varje skål. Trollkonsten kräver ett gott handlag – mjölken måste hällas upp i en enda rask rörelse. Efter ungefär 30 sekunder stelnar mjölken såpass att den håller upp en tesked som man lägger på ytan.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 2.89 av 5 (27 röster)

Frågor, tips och kommentarer

Fler recept med

Fler recept inom