butternutpumpa

Butternutpumpa med pistaschmandel, pesto, feta & granatäppelkärnor

48 röster 13 ingredienser | 90 minuter
Här är en persisk pistaschpesto med fetaost för sälta och granatäppelkärnor för frasig sötma. Receptet kommer från boken "Persiana" (Massolit förlag).

Ingredienser

Pesto

Köp receptet

Tillagning

  • 1. Värm ugnen till 200 °C (varmluft 180 °C). Kör pistaschmandel och ost till peston i en matberedare och häll på olivolja för att mjuka upp blandningen.
  • 2. Tillsätt samtliga örter, lite mer olivolja samt chiliolja och citronsaft och pulskör matberedaren igen. Smula ner ett par nypor flingsalt och pulskör en sista gång. Smaka efter om peston behöver mer sälta eller syra, låt den därefter vila i kylskåp tills den ska användas.
  • 3. När ugnen är varm gnids pumpaklyftorna in med olivolja, saltas och peppras och läggs på en bakpappersklädd plåt. Rosta dem i ugnen i 45–50 minuter, eller tills kanterna börjar svartna något – det ger en läckert tuggig konsistens. Stick en vass kniv i pumpaköttet, glider den igenom lätt är pumpan genomlagad. Stöter du på motstånd låter du pumpan stå i ugnen i några minuter till.
  • 4. Lägg pumpaklyftorna på ett fat och klicka den klargröna peston över. Smula på fetaost och strö slutligen granatäppelkärnor över som pricken över i.
Recept:
Sabrina Ghayour

Receptet är från: