Hem / Inspiration / Köksknep / Köksträdgård på liten yta

Köksträdgård på liten yta

Publicerad den

Äntligen vår, för många matälskare rycker det i de gröna fingrarna. En trend som bara verkar växa sig starkare är nämligen egenodlade grönsaker. Grönt som odlats hemma smakar så mycket mer, och många tycker att själva upplevelsen att se något växa är givande i sig. Här har vi letat reda på inspirerande bilder för hemmaodling, och avslutar artikeln med inspirerande recept!

Annons

Stadsodlingar, compact farming och drömmen om självförsörjning får oss att vilja ha en egen liten täppa – oavsett yta. Nu kan man köpa miniplantor av de populäraste grönsakerna, så drömmen om egenodlat kan besannas även på små balkonger eller i köksfönster! Internet kryllar dessutom av tips på dig som inte har möjlighet att bereda stora, utrymmeskrävande odlingar. Här är lösningarna vi själva spanar på inför årets säsong!

Trädgård

Gott om utrymme och prydliga rader med köksväxter som ger generös skörd är nog drömmen för många…(Till bildkälla)

Lastpallar

Men för mer trångbodda gäller det att tänka smart! Här får gamla spillbitar och lastpallar agera odlingsland. (Till bildkälla)

Här en kryddhylla i ordets rätta bemärkelse. (Till bildkälla)

Hallförvaring

Hallförvaring för skor blir perfekt för örter, sallad och jordgubbar. Även lågväxande ärtor och bönor kan odlas i fickor. Glöm inte att klippa av hörnen på varje ficka så att överflödigt vatten kan rinna ur. (Till bildkälla)

Jordgubbar

Vem vill inte ha en jordgubbspyramid på framsidan? Smart utnyttjad plats, och riktigt välkomnande. (Till bildkälla)

Kakfat

Tårtfat blir till kryddodling i köksfönstret eller på balkongen. (Till bildkälla)

Odla i kundvagn

Och så den kanske mest kreativa lösningen! Självförsörjning får ytterligare en innebörd, och odlingen blir enkel att flytta (men var hittar man snygga kundvagnar numera..?)! (Till bildkälla)

Annons