Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Gott vin till grillat!
grillvin

Gott vin till grillat!

Publicerad den

Grillsäsongen är definitivt på plats. Grillat kött, fisk, kyckling och grönsaker av olika slag sprider härliga dofter i grannskapet. Vad som serveras därtill spelar roll för vad vi rekommenderar i glasen, här kommer tips på vitt, rosé och rött om vartannat. Hitta det perfekta vinet till din grillade entrecôte, en klassisk grillad fläskfilé eller den vegetariska grillbuffén.

Annons
vin

2018 Dr L Riesling, Tyskland

God riesling med bra syra och kännbar sötma passar ypperligt för att möta upp de relativt heta kryddorna i maträtten. Vinet bjuder bra balans där helheten rymmer passionsfrukt, päron och rikligt med tuttifrutti.

Nr: 7218, 89 kr, 750 ml, 10.5 %

Recept som passar till vinet hittar du här.

vin

2018 Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet, Australien

Härligt rött i välgjord tappning, Penfolds ger oss fantastiska viner, från billigt till superexklusivt. Just detta bjuder mjuk och yppig framtoning med mynta, björnbär, söt lakrits och vanilj i både doft och smak. Passar till många smaker från grillen, men allra helst nötkött.

Nr: 6253, 99 kr, 750 ml, 14 %

Recept som passar till vinet hittar du här.

vin

2015 Saint Clair Riesling, Nya Zeeland

Ungdomligt och aptitretande med flörtig druvsötma som genomsyrar helheten. Päron, mineral och citrus påminner i första hand, allt med bra balans, koncentration och längd. Sötma i honung och ugnsbakade morötter matchar fint med smakrikedom och fruktsötma i vinet.

Nr: 6456, 99 kr, 750 ml, 11 %

Recept som passar till vinet hittar du här.

vin

2015 Tahbilk Roussanne Marsanne Viognier

Riktig fruktbomb med toner av aprikos, mango, färska örter, vanilj och viss grapebitterhet i avslutningen. Frisk syra lyfter smakrikedomen som passar fint till grillad lax med grönsakstillbehör.

Nr: 6814, 69 kr, 750 ml, 13 %

Recept som passar till vinet hittar du här

vin

2019 Albia Rosé, Italien

Superläskande rosé från Toscana gör sig gott ihop med krämig potatissallad och grillad kyckling. Elegant i sin helhet där toner av hallon, mineral, örter och smultron sätter karaktären. Gjort av sangiovese och merlot.

Nr: 2248, 109 kr, 750 ml, 12.5 %

Recept som passar till vinet hittar du här.

Lat 42 Gran Reserva

2012 Lat 42 Gran Reserva, Spanien

Grillat är gott, likväl som detta rödvin från välkända distriktet Rioja. Mums i kombination. Vinet bjuder mognad och balans med toner av körsbär, läder, fat, dill, choklad och torkade kryddor i doft och smak.

Nr: 12679, 129 kr, 750 ml, 13 %

Recept som passar till vinet hittar du här.

Annons