Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Dryck till midsommarmaten
dryck till midsommarmaten toppbild

Dryck till midsommarmaten

Publicerad den

Matcha midsommarmaten med rätt dryck! Västerbottenspaj och Matjestårta är riktiga klassiker, och den helgrillade grisen blir en riktig joker, ett poppis inslag på stora festen! Midsommarhelgen är strax här och matjestårtan med den, det blir en höjdpunkt på buffébordet tillsammans med läckra sillinläggningar och annat gott. Krydda tillvaron med god nubbe och öl. Recept till midsommar hittar du längst ner i artikeln. Vintips: Ulrika Karlsson och Camilla Settlin

Annons

2020 Inycon Chardonnay
Italien, 12418
79 kr, 750 ml

Fruktintensivt vitt från Sicilien funkar fint till ostpaj, karaktären är fylld av ananas, päron, persika och citrusskal. Gjort till fullo av chardonnay, vinet finns även på trelitersbox för 219 kr. Passar fint till en västerbottensostpaj!

vinflaska, vin

Wisby Pils
Gotlands Bryggeri, Sverige
1570, 20.90 kr
5.0%, 330 ml

Suveränt god pilsner som passar som handen i handsken till matjestårta, sill och annat gott i midsommar. Medelfyllig i stilen med läcker maltighet, frukt, örter och citrus.

O.P. Anderson Aquavit
Sverige, 42
159 kr, 40.0%, 350 ml

Klassisk nubbe i välkyld tappning tar gärna sällskap med den smakrika matjestårtan. Nubbevisan likaså. Kummin, anis och fänkål ger god kryddning. Bägge dessa passar riktigt bra till en matjestårta!

vinflaska, vin
Annons