grillvin
Artikel

Gott vin till grillat!

Grillsäsongen är definitivt på plats. Grillat kött, fisk, kyckling och grönsaker av olika slag sprider härliga dofter i grannskapet. Vad som serveras därtill spelar roll för vad vi rekommenderar i glasen, här kommer tips på vitt, rosé och rött om vartannat. Hitta det perfekta vinet till din grillade entrecôte, en klassisk grillad fläskfilé eller den vegetariska grillbuffén!

Kolla in MatHems utbud av alkoholfria viner!

mathem logga

2018 Dr L Riesling, Tyskland

vin

God riesling med bra syra och kännbar sötma passar ypperligt för att möta upp de relativt heta kryddorna i maträtten. Vinet bjuder bra balans där helheten rymmer passionsfrukt, päron och rikligt med tuttifrutti.

Nr: 7218, 89 kr, 750 ml, 10.5 %

Recept som passar till vinet hittar du här.

2018 Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet, Australien

vin

Härligt rött i välgjord tappning, Penfolds ger oss fantastiska viner, från billigt till superexklusivt. Just detta bjuder mjuk och yppig framtoning med mynta, björnbär, söt lakrits och vanilj i både doft och smak. Passar till många smaker från grillen, men allra helst nötkött.

Nr: 6253, 99 kr, 750 ml, 14 %

Recept som passar till vinet hittar du här.

2015 Saint Clair Riesling, Nya Zeeland

vin

Ungdomligt och aptitretande med flörtig druvsötma som genomsyrar helheten. Päron, mineral och citrus påminner i första hand, allt med bra balans, koncentration och längd. Sötma i honung och ugnsbakade morötter matchar fint med smakrikedom och fruktsötma i vinet.

Nr: 6456, 99 kr, 750 ml, 11 %

Recept som passar till vinet hittar du här.

2015 Tahbilk Roussanne Marsanne Viognier

vin

Riktig fruktbomb med toner av aprikos, mango, färska örter, vanilj och viss grapebitterhet i avslutningen. Frisk syra lyfter smakrikedomen som passar fint till grillad lax med grönsakstillbehör.

Nr: 6814, 69 kr, 750 ml, 13 %

Recept som passar till vinet hittar du här

2019 Albia Rosé, Italien

vin

Superläskande rosé från Toscana gör sig gott ihop med krämig potatissallad och grillad kyckling. Elegant i sin helhet där toner av hallon, mineral, örter och smultron sätter karaktären. Gjort av sangiovese och merlot.

Nr: 2248, 109 kr, 750 ml, 12.5 %

Recept som passar till vinet hittar du här.

2012 Lat 42 Gran Reserva, Spanien

Lat 42 Gran Reserva

Grillat är gott, likväl som detta rödvin från välkända distriktet Rioja. Mums i kombination. Vinet bjuder mognad och balans med toner av körsbär, läder, fat, dill, choklad och torkade kryddor i doft och smak.

Nr: 12679, 129 kr, 750 ml, 13 %

Recept som passar till vinet hittar du här.

Grillrecept!