Hem / Inspiration / Vardag / Pastainspiration

Pastainspiration

Publicerad den

Alla älskar pasta! Det är svårt att misslyckas med pasta, därför passar pasta både nybörjaren, den stressade småbarnsföräldern och när man vill ordna fest med lättlagade råvaror. Ge dig ut på upptäcksfärd bland våra pastarecept.

Annons
Linguini-med-rakor

Pasta på 20 minuter!

Till vardags får matlagningen inte ta för lång tid men vi vill ju ändå äta gott. Då är pasta det perfekta alternativet. Medan pastan kokar svänger du lätt ihop en sås och på 20 minuter kan du servera en härlig hemlagad middag som alla gillar!

Till de snabba pastarecepten

Det kan inte bli fel om du kombinerar pasta med de bästa smakkompisarna:

Parmesan
Välj gärna en lite dyrare variant med mycket smak.

Tomat
Det kan ibland räcka med en enkel tomatsås och parmesan till pastan. Klassiska enkla smaker.

Pesto
Gör din egen eller köp färdig. Ett par matskedar pesto i din spaghetti är det snabbaste sättet att få till en smakrik pastarätt på nolltid.

Salami och parmaskinka
Alla sorters korvar och skinkor smakar gott ihop med pasta. Går dessutom bra att kombinera med både tomatsås och parmesan.

Grädde och tryffel
Tillsätt grädde och lite tryffel i din pastasås och på en sekund får du den där extra lilla guldkanten på måltiden.

Lax med dilldoftande pasta

Pasta till fest!

Pasta kan bli hur lyxigt som helst med rätt tillbehör. Här har vi samlat 9 festliga recept med pasta.

 

Till festrecepten

 

 

Godare pasta – några tips

Pasta som är ”al dente” har bibehållit många av pastans goda kvaliteter. Överkokt pasta, däremot, blir mycket mjuk i konsistensen och är verkligen ingen höjdare att äta.

Det kan vara stor skillnad i kvalitet på olika pasta och det finns många olika sorter att ta ställning till. Men lägger du några kronor extra på pastan får du en pasta av bättre kvalitet som är enklare att lyckas med.

Glöm inte att pastan efterkokas – det är därför det är så viktigt att hälla av den medan den fortfarande är ”al dente” om du vill ha en perfekt konsistens på pastan.

Pasta ska alltid läggas ner i kokande (aldrig kallt) vatten så att värmen når mitten av pastan så fort som möjligt och gör att pastan kokas jämnt. Salt hjälper till att höja vattnets kokpunkt – dvs. saltvatten blir varmare än icke saltat vatten.

Se till att saltet har löst upp sig helt innan du har i pastan så att de kan tränga in i pastan medan den kokar. På så sätt kan pastan absorbera rätt mängd salt och kokas på ett jämnt sätt.

Annons