Hem / Inspiration / Högtider / Kräftor / Bästa dukningen till kräftorna

Bästa dukningen till kräftorna

Publicerad den

Låt kräftorna stå för det röda inslaget på kräftskivan och duka upp fest med strandfynd och maritima toner! Här delar Karin från bloggen "Ellas inspiration" med sig av inspiration för en somrig dukning med havstema.

Annons

Med en bit snöre, limpistol och ett enkelt kort skapar du personliga placeringskort till kräftfesten. Köp miniklädnypor i en hobbyaffär och gör egna hållare till korten. Klistra fast en liten snäcka med hjälp av en limpistol. Nyporna blir ett vackert blickfång på bordet och har du inte snäckor kan du gärna använda te.x. vackra småstenar.

Låt gästerna få snapsen riktigt kall och servera den i ett eget glas fyllt med is.

Duka, kräftskiva
  • Fler maritima inslag får du genom att dekorera te.x. snapsglaset med en liten mussla. Limma fast två skal försiktigt i ena änden och häng på glaset.
  • En nött och sliten bräda från stranden blir en perfekt ljusbricka i mitten på bordet. Dekorera med låga lyktor och snäckor.
  • Satsa på rejäla tygservetter till gästerna. Köp gärna tyg och sy egna för en personlig prägel. Vira runt ett grovt snöre och knyt fast.
  • Sist men inte minst, glöm inte bort en liten skål med ljummet vatten för gästerna att fräscha upp sig under måltiden!

Tips! Grönsallader, goda ostar och bröd drygar ut buffén och minskar på kostnaderna. Servera gärna maten färdigt uppskuren på fat, då tar gästerna lite mindre av allt.

Duka, kräftskiva
Annons