Hem / Inspiration / Fest / Helgens tvårättersmeny

Helgens tvårättersmeny

Publicerad den

Äntligen helg, det är ju värt att fira in lite extra! Skippa den festliga trerättersmenyn och satsa på en enklare men minst lika trevlig tvårättersmeny istället. Text: Frida Ojala

Annons

Trots att det “bara” är en tvårättersmeny kan det vara skönt att planera lite innan. Ska du laga förrätt och varmrätt, eller varmrätt och efterrätt?

Kanske vill du köra på ett tema? Ett förslag är att laga rätter från ett visst land eller världsdel, som en helt japansk eller italiensk meny. Du kan planera maten utifrån råvaror, som fisk, kött eller vegetariskt. Eller kanske ha en specifik råvara genomgående under middagen, exempelvis kål, chili eller avokado. Ett annat tema på din helgmeny kan vara att planera maten utefter drycken, till exempel champagne eller en spännande öl. 

Det finns med andra ord många vägar att ta inför din lyxiga och härliga helgmeny, oavsett vilket spår du väljer är det viktigaste att det smakar gott, och framförallt att det blir en trevlig kväll! 

Här nedan kan du se några förslag på recept som passar perfekt till en god men enkel tvårättersmeny till helgen. Recepten ligger placerade med varmrätten först!

Annons