Hem / Recept / Pistagemaränger

Pistagemaränger

Betyg: 3.22 av 5
9 röster
30 min
Medel
Annons

Knapersega ljuvliga små maränger med fräsch smak av pistagenötter. De är urgoda som de är, som tilltugg till en efterrätt som till exempel kardemummabrûlé. Gör många och förvara de i lufttät burk - de är försvinnande goda:) Och de är lättlagade!

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

 • 130 g
  pistagenötter, hela
 • 130 g
  strösocker, (till att mixa nötterna)
 • 90 g
  äggvita(or), (ca 4 äggvitor)
 • 60 g
  strösocker, (till marängen)
Annons

Gör så här

 1. 1. Lägg pistagenötterna tillsammans med den första mängden socker i en matberedare och kör tills det blivit ett ganska fint mjöl.
 2. 2. Blanda äggvitor och den andra mängden socker och vispa ihop till en styv blank maräng. Det tar sin tid, så ha lite tålamod.
 3. 3. Vänd ner pistagesockret i marängen med hjälp av en slickepott. Fyll en sprits med smeten och spritsa ut små kakor på bakplåtspapper. Jag valde en för smal sprits, eftersom jag tänkte att det skulle bli snyggare men i själva verket fastnade bara de större pistagebitarna i spetsen och blockerade spritsen, så jag fick skeda upp det sista av smeten. Välj därför en spritsspets där du tror att öven de större bitarna går igenom.
 4. Fortsättning efter annonsen
 5. 4. Grädda marängerna i ugn som du värmt till 175-200 grader. De ska gräddas i ca 20-30 minuter - passa så de inte bränns. De ska vara saftiga och knapersega med lite krisp i kanten.
 6. 5. Servera till din efterrätt eller i eget majestät.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 3.22 av 5 (9 röster)

Frågor, tips och kommentarer