Hem / Inspiration / Vegetariskt / 10 inspirerande vegomiddagar
Foto: Martin Nordin

10 inspirerande vegomiddagar

Publicerad den

Fram för mer grönt på menyn! Att äta mer vegetariskt står högst upp på önskelistan hos många familjer. Men det kan kännas klurigt att börja om man inte är van att ha siktet inställt på grönt. Här är några tips på vägen, som vi själva älskar att laga till middag. Lycka till och smaklig måltid!

Annons

Vegetarisk mat betyder inte bara grönsaker på tallriken. Idag finns det massor av vegetariska alternativ till kött som smakar gott och är enkla att laga. Kom ihåg att ändå inkludera bönor, linser eller ärter i kosten för att få i dig nödvändigt protein.

En bra start är att handla hem basvaror som bönor, linser, kikärter, vegetariska köttalternativ gjorda på soja, quorn eller vetegranulat. Vill du byta ut vanliga mjölkprodukter mot vegetariska kan du välja alternativ gjorda på havre, soja, mandel, ris eller nötter.

Försök att variera grönsaker, rotfrukter, frukt och bär så att du får i dig ett brett spektra av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ät efter säsong och köp gärna lokalproducerat, exempelvis rotfrukter och äpplen på hösten och tomat och gurka på sommaren.

Annons