Hem / Inspiration / Fest / Buffé som sparar tid och pengar
rökiga laxkuber
Foto: Nurlan Emir

Buffé som sparar tid och pengar

Publicerad den

Se till att kunna njuta av festen även när du står för maten genom att förbereda buffén i god tid! Linnea Swärds recept ger dig både pengar och tid över till annat. Text: Linnea Swärd

Annons

När jag har fest vill jag kunna njuta av både festligheter och inte stå i köket och slava när gästerna umgås. Förutom de uppenbart själviska anledningarna är en avslappnad värd mycket roligare att gå på fest hos!

 

Linnea Swärd

Därför ser jag till att förbereda så mycket som möjligt i förväg. Allt står inplastat i skålar och på tallrikar i kylen och skafferiet, redo att blandas ihop och eventuellt värmas upp igen inför servering. Jag använder prisvärda råvaror och låter istället tillbehören, såserna och smaksättningarna stå för det speciella. Då kan man flerdubbla mängderna utan att bli ruinerad! Lägg pengarna som blir över på något färdiglagat som varmrökt lax, rostbiff eller traktens godaste ostar.

Inget recept här nedan innehåller något kritiskt moment vilket innebär att du kan slappna av även när du lagar maten. Mängderna är också enkla att öka på: Två väldigt populära inslag på vår bröllopsbuffé som skulle mätta över hundra gäster var just buffékycklingen och färsspetten.

Tips till kaffet: Istället för att krångla med stora tårtor som tar upp plats i kylen kan du bjuda på kakbuffé. Småkakor och bullar kan bakas långt i förväg och frysas in, och eftersom det är just buffé kan du skära upp mycket mindre bitar av brownies och liknande. Skär en vanlig browniebit i fyra delar, så räcker kakorna mycket längre och gästerna kan testa alla varianter utan att storkna!

Annons