okonomiyakioannkakor Foto: Frida Wismar

Okonomiyaki-pannkakor

3 röster 17 ingredienser | 45 minuter
Okonomiyaki kan beskrivas som matiga pannkakor och är en populär street food-rätt från Japan. Pannkakorna tillagas traditionsenligt med strimlad vitkål i smeten, men i det här receptet använder jag mig av zucchini istället. Recept från boken “Mina asiatiska favoritrecept” (Bonnier fakta).

Ingredienser

Pannkakor

Okonomiyakisås

Till servering

Köp receptet

Tillagning

  • 1. Riv zucchini och gul lök grovt med rivjärn och blanda med saltet i en bunke. Ställ åt sidan i 20 minuter. Pressa sedan ut överflödig vätska.
  • 2. Rör ihop alla ingredienser till okonomiyakisåsen, förutom majsstärkelsen, i en kastrull. Koka upp under omrörning. Rör ut majsstärkelsen i vattnet och tillsätt under omrörning tills såsen tjocknar. Låt svalna. blanda.
  • 3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelhög värme. Lägg cirka 1 dl smet i pannan och bred ut den tills pannkakan är 1–2 cm tjock. Stek pannkakorna i cirka 3 minuter på vardera sidan, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  • 4. Ringla okonomiyakisås och majonnäs över pannkakorna i ett rutmönster. Toppa med bonitoflakes och servera med inlagd ingefära vid sidan om.
Recept:
Christin Kashou

Receptet är från: