Hem / Recept / Kyckling friterad i Bearnaise Hot

Kyckling friterad i Bearnaise Hot

Betyg: 4 av 5
1 röst
20 min
Medel

Friterad kyckling när den är som bäst! Filmjölken agerar ersättare för den amerikanska varianten buttermilk, som med sin syra gör köttet mörare. Detta recept utgår från att kycklingen marinerats före tillagning. Utrustning som behövs:

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

4 port
 • 1/2 dl
  mjölk
 • 1.5 dl
  filmjölk
 • 3 msk
  Lohmanders Bearnaise Hot
 • 2 tsk
  salt
 • 600 g
  kycklingfilé(er)
 • 4 dl
  vetemjöl
 • 1.5 tsk
  cayennepeppar
 • rapsolja, neutral, 4-10dl beroende på val av kastrull till fritering
Annons

Gör så här

 1. 1. Blanda filmjölk, mjölk, Lohmanders Bearnaise Hot och salt i en skål. Smaka av så att det finns en väldigt tydlig sälta.
 2. 2. Skär kycklingen i så stora bitar som önskas, men helst inte för små. Det är lättare att fritera större bitar.
 3. 3. Blanda filmjölksblandningen med kycklingen noggrant och förvara i kyl i minst 10 timmar och upp till så länge som 36 timmar.
 4. Fortsättning efter annonsen
 5. 4. Det går utmärkt att få krispig kyckling utan att använda varken fritös eller kastrull fylld med en massa olja. Vill du hellre fritera i en djupkastrull med mycket olja så gör det! Annars, häll upp ungefär 2 cm rapsolja i en bred kastrull eller gjutjärnspanna med lite högre kanter. Hetta upp oljan till 190 grader. Den slutliga friteringstemperaturen ska vara runt 180 grader, men när man lägger i kycklingen kommer temperaturen att sjunka något.
 6. 5. Ta upp kycklingen ur filmjölksblandningen och lägg på en tallrik. Spara filmjölksblandningen.
 7. 6. Blanda under tiden mjöl med salt och cayenne i en djup skål. Smaka på blandningen, den ska vara lite salt och ha lite hetta i sig. Justera efter egen smak ifall mer eller mindre hetta önskas.
 8. 7. Ta 1 msk med filmjölksblandningen och häll i mjölblandningen, blanda runt så att det bildas lite små klumpar. Detta är till för att skapa ojämnheter i paneringen som bidrar till krispigare kyckling.
 9. 8. Vänd kycklingen noggrant i mjölblandningen, som nämnt ovan är ojämnheter att föredra! Så se till att det fastnar rejält med mjöl. Panera all kyckling och lägg på ett fat eller en tallrik.
 10. Fortsättning efter annonsen
 11. 9. Värm upp oljan tills den är riktigt varm (190 grader) och fritera kycklingen i oljan i 6-8 minuter. Vänd kycklingbitarna då och då så att de tillagas jämnt och för att att sidan som är mot botten inte blir bränd. Kycklingen ska ha rejält med färg! När du lyfter ut kycklingen, håll den ovanför kastrullen och låt oljan rinna av ordentligt innan du lägger den hushållspapper. Med 600 g kyckling kommer du behöva fritera i 2 omgångar.
 12. 10. Servera genast med Lohmanders Bearnaise Hot att dippa i.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 4 av 5 (1 röst)

Frågor, tips och kommentarer