fänkål

Honungsglaserad fänkål med aioli

12 röster 11 ingredienser | 30 minuter
Honung passar perfekt till att glasera olika grönsaker ‒ som här fänkål. Ät fänkålen som förrätt eller som ett tillbehör i en större måltid. Recept från "Det gröna skafferiet", Bonnier Fakta.

Ingredienser

Aioli

Köp receptet

Tillagning

  • 1. Skär av dillen på fänkålen och lägg åt sidan för garnering. Skär fänkålsknölarna i centimetertjocka skivor på längden. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Lägg i fänkålsskivorna och stek dem gyllenbruna i omgångar. Lägg sedan över dem på en tallrik.
  • 2. Blanda honung och kryddor i stekpannan ‒ tillsätt eventuellt lite extra smör om pannan är för torr. Låt blandningen koka samman under 1 minut och lägg sedan i fänkålen igen. Stek i ytterligare ett par minuter på varje sida. Låt svalna något innan servering.
  • 3. Lägg äggulorna till aiolin i en liten skål. Riv vitlöken fint, lägg den i skålen och vispa samman, gärna med elvisp. Fortsätt att vispa på hög hastighet och droppa samtidigt ner oljan långsamt i skålen. Mot slutet kan du hälla ner oljan i en fin stråle under vispningen. Smaka av med citronsaft och salt.
  • 4. Klicka ut aiolin på fänkålsskivorna, garnera med fänkålsdillen och servera.
Recept:
Karoline Jönsson

Receptet är från: