Hem / Inspiration / I säsong / Laga mat ute – med Hanna från Portionen under tian
portionen under tian - äta ute
Foto: Ulrika Pousette

Laga mat ute – med Hanna från Portionen under tian

Publicerad den

Att äta ute i naturen är fantastiskt, och ett härligt sätt att umgås med nära och kära eller bara få lite tid för sig själv. I Hanna Olvenmarks kokbok “Portionen under tian - Äta ute” (Ordfront) får du tips för att laga mat på stormkök och såklart massvis av klimatvänliga och billiga recept!

Annons

Med lite förberedelse och smart packning är det enkelt att laga mat ute, kanske vill dessutom en kompis hänga med och dela på upplevelsen? I Portionen under tian – Äta ute ger Hanna sina bästa tips för att laga mat utomhus och bjuder läsaren på en rolig utmaning för att ta sig ut i naturen!

Här delar Hanna med sig av tre recept ur kokboken, och svarar på vilka klassiska nybörjarmisstag du enkelt kan undvika.

1. Dina bästa tips för den som vill börja laga mat utomhus?

Börja med något du tycker är enkelt att laga hemma, är det enkelt hemma är det oftast enkelt ute också. Ska du laga på stormkök kan det vara en bra idé att ha lärt sig det innan du går ut. Det behöver heller inte vara världens längsta utflykt, lägg det på en nivå som känns rolig och lagom!

2. Vilka nybörjarmisstag är lätta att undvika?

Att glömma något är nog ett vanligt misstag, så det är bra att göra en packlista med allt som ska med – inklusive ingredienser till maten, ev. stormkök osv. Det är väldigt segt att komma fram och inse att en glömt tändare t ex.

3. Favoritsäsong för att laga mat och äta ute?

Jag tycker att det finns en tjusning med alla säsonger, men min favorit är nog ändå att göra en utemiddag en härlig vårkväll, för att det är så härligt när en kan vara ute lite längre på kvällarna igen efter en lång tid av mörker.  En riktigt krispig höstdag är ju också en favorit, jag är inte så stort fan av sommarvärme så jag gillar när det blir lite kyligare igen.

Mer inspiration!

Annons