Hem / Inspiration / Kändiskockar / Karin Ihre / Fixa Karins supergoda friluftskäk!
Färskpotatissallad
Foto: Katja Kristoferson

Fixa Karins supergoda friluftskäk!

Publicerad den

"Kock, projektledare, friluftsnörd, seglare och livsnjutare". Så beskriver Karin Ihre sig själv på sin hemsida. Karins mat är perfekt på kajakturen där du använder stormkök, i husvagnen, sommarstugan eller hemma på spisen! Text: Petra Månström Foto: Katja Kristoferson

Annons

Numera är hon också stolt ägare av kaféet ”Karin på Ön” på Stora Essingen. Mest känd sedan tidigare är hon med kokboken ”På en låga – kokbok för uteätare”. Den kom 2007 och innehåller 70 recept och bilder på mat anpassad för stormkök och friluftsliv – men självklart funkar recepten lika bra att laga till på spisen hemma, i båten, sommarstugan eller husvagnen.

Karin Ihre, bokomslag

Inspiration till boken har Karin fått under sina många seglatser runt om i världen som kock på segelbåtar. Där lärde hon sig att storleken på köket inte har någon betydelse – även med små medel kan man laga jättegod mat. ”Livet är för kort för att äta frystorkat”, som hon själv säger.

 

Kaféägare hade hon egentligen inte alls tänkt bli, det var mer en slump. I likhet med de flesta andra kockar har hon alltid drömt om att göra en kokbok och öppna ett kafé eller en restaurang. Och när lokalen sedan visade sig vara till salu var det bara att slå till.

– I grunden handlar det om att jag gillar att ge service. Jag har ju varit kock på segelbåtar och gillar att skapa trivsel för andra människor.

 

Karin Ihre

Ett stenkast från kaféet ligger marinan, där Karin har sin kajak. Paddlingsfrälst som hon är talar sig Karin varm för denna sport, som enligt henne är på stor frammarsch.

– I dag har vi ett större behov av att hitta ett sätt att slappna av samtidigt som vi är aktiva. Kajakpaddling är den optimala aktivitetsformen, tycker jag.

Den som besöker Karins kafé kan se fram emot en härlig fikaupplevelse med bullar, kakor och smörgåsar – allt tillverkat på biodynamiskt odlade råvaror.

Annons