Hem / Inspiration / Hälsa / Vegetariskt / Vegetarisk inspiration!

Vegetarisk inspiration!

Publicerad den

Är du vegetarian eller vill du börja äta mer vegetariskt? Här hittar du tips på hur du komponerar ihop näringsrik vegomat och hur du hittar den godaste vegomaten på Tasteline.

Annons

Vegetarisk mat betyder inte bara grönsaker på tallriken. Idag finns det massor av vegetariska alternativ till kött som smakar gott och är enkla att laga. Vill du äta mer traditionell vegomat kan du inkludera bönor, linser eller ärter i kosten för att få i dig nödvändigt protein.

 

Vill du börja äta mer vegetariskt är det en bra idé att samla på dig ett gäng recept som verkar goda. Du kan exempelvis spara dem på din sida här på Tasteline. Uppe i högre hörnet på Tasteline hittar du även veckoplaneraren ”Vad ska vi äta” där vegetariska recept slumpas fram. Dessa är framtagna av vår kock Mari Bergman som gör alla recept till Tastelines matkassar.

En bra start är att handla hem basvaror som bönor, linser, kikärter, vegetariska köttalternativ gjorda på soja, quorn eller vetegranulat. Vill du byta ut vanliga mjölkprodukter mot vegetariska kan du välja alternativ gjorda på havre, soja, mandel, ris eller nötter.

Försök att variera grönsaker, rotfrukter, frukt och bär så att du får i dig ett brett spektra av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ät efter säsong och köp gärna lokalproducerat, exempelvis rotfrukter och äpplen på hösten och tomat och gurka på sommaren.

Variera typen av måltider med exempelvis vegobiffar, gratäng, soppa, texmex, lasagne, wrap och vegogryta.

Annons