Hem / Inspiration / Dryck / Vin / Hitta rätt rödvin för höstmyset
Foto: Fabian Björnstierna

Hitta rätt rödvin för höstmyset

Publicerad den

Vi gillar höstmörkret och de tillfällen då man kan tända mängder av levande ljus, hänga med goda vänner och dricka gott rödvin i stora kupor. Krutet landar på viner som är goda att dricka i sällskap av enklare plockmat, så som lufttorkad skinka, hårdostar och rostade nötter.

Annons

2019 Manifesto Nero d’Avola, Italien

2680, 79 kr, 750 ml

Ekologiskt rött från Sicilien i mjuk, smakrik tappning där toner av röda äpplen, blå plommon och björnbär fyller karaktären. Föga överraskande men väl så användbart i mingelsammanhang.

2013 Manifesto Nero d’Avola

2017 Ravenswood Vintners Blend Zinfandel, USA

26001, 139 kr, 750 ml

Inbjudande rött från soliga Kalifornien. Druvan zinfandel visar prima form med bra spänst i den fruktiga helheten. Här samsas björnbär, hallon, vinbär tillsammans med örter och inslag av fat.

2011 Marques de Valencia Gran Reserva, Spanien

2730, 69 kr, 750 ml

Budgetvin med trevlig koncentration och balans efter sex års lagring. Toner av körsbär, plommon och fat dominerar den kryddiga karaktären. Gjort av druvan tempranillo från Valenciaområdet.

2008 Marques de Valencia Gran Reserva

2017 1865 Cabernet Sauvignon, Chile

16672, 149 kr, 750 ml

Mulligt och gott med bra koncentration fylld av mängder mörka bär som blåbär, svarta vinbär och björnbär. Därtill eucalyptus och lite fat. För dig som gillar smakrikt rött i mjuk tappning.

Lär dig sätta samman den perfekta ostbrickan!

ostlåda

Ostlåda Plateau de Fromage från Androuet

Blev du sugen på att fixa en härlig ostbricka? Här kan du köpa Androuets ostlåda som består av ett klassiskt urval av säsongen bästa, hantverksmässiga ostar. I ostlådan finns sex olika ostar från sex franska ostfamiljerna

Till ostlådan på mathem.se

Annons