Hem / Inspiration / Dryck / Öl / Upptäck Londons pubar och mikrobryggerier!

Upptäck Londons pubar och mikrobryggerier!

Publicerad den

Är man intresserad av öl är London en perfekt stad att semestra i. Hösten är som gjord för en helgresa med många mysiga pubbesök. Här finns hundratals pubar och mikrobryggerier att upptäcka. Text: Mia Troberg

Annons

För att hinna med många provsmakningar finns det både rundresor mellan kända bryggerier och guidade turer. Fuller’s Griffin Brewery Tour ordnar turer där du får se själva bryggningsprocessen och smaka allt från ljus öl till traditionella alesorter och mörk porter. Ta en tur mellan bryggerier och pubar. Lär dig allt om tillverkningen av öl, prova och lyssna på historien bakom bryggeriet eller puben.

På sajten: http://www.fullers.co.uk/ kan du söka bland 400 pubar för att hitta dina favoriter. Där kan du även söka via en karta för att hitta pubar i närheten där du befinner dig. Med ett Oystercard, som är ett laddningsbart buss och T-banekort kan du lätt ta dig runt mellan pubar och mikrobryggerier. Det finns alternativa sätt att ta sig runt tipsar Phil Lowry, öl-entreprenör och medgrundare av London Brewers Alliance.

Hyr en cykel, köp en karta, markera de mikrobryggerier du vill besöka och ta en heldag med öl. Vill du dricka mer än små smakprover rekommenderar vi andra färdmedel med nykter chaufför, säger Phil Lowry.

Ett smidigt sätt att hitta bryggerier är att ladda ner appen Craft beer London (29 kr). Här hittar du bryggerier, pubar och butiker som säljer öl. Den är alltid uppdaterad med de senaste och alla ställen är betygsatta av användarna. Här framgår också vilken mat som finns på menyn. Perfekt att ha till hands när man är på språng. De senaste åren har den brittiska ölkulturen förändrats och antalet nya bryggerier har exploderat! Förut var det mest traditionell öl som dracks och bryggdes i London.

– Nu pågår en stor förändring i bryggerivärlden. Kvaliteten är överlag mycket hög och man experimenterar gärna med nya ingredienser och metoder vilket ger mängder av nya spännande sorter och smaker, säger Phil Lowry.

Nu hoppas vi att du genast kollar in våra länkar till några av Londons bryggerier och blir inspirerad att boka en ölresa till London i höst!

camden

Tips som du hittar på systembolaget:

Camden (1441), 19:90, 330 ml.

Humlearomatisk, fruktig smak med inslag av aprikos, ljus sirap, rågbröd, apelsinskal och tallbarr. Serveras vid 10-12°C till husmanskost eller som sällskapsdryck.

Mycket av mikrobryggeriernas produkter kommer på Systembolagets släpp av småpartier så de finns i vissa utvalda butiker under en kortare period. Produktionen är ju många gånger inte så stor.

Ett antal finns i Systembolagets beställningssortiment också. Lokala avvikelser förekommer dock.

Annons