vin, artikel, dukning
Artikel

Vintips och recept till picknicken

Fyll picknickkorgen med godsaker, allt från sallader och piroger till pajer och smörgåsar, addera grönsaker och färska örter och känslan av sommar infinner sig. Drycken bör vara frisk och törstsläckande, inte ta för mycket plats bland smakerna utan istället understryka allt det goda och bli till samstämmiga kombinationer.
Text: Mia Troberg, Tasteline

2015 M de Minuty Rosé, Frankrike

M de Minuty

2590, 115 kr, 750 ml, 13 %

Det perfekta picknickvinet, törstsläckare med fin balans mellan röda bär och livlig syra. Körsbär och vinbär samsas med lime och mineral, toner som möter lättsamt i sallad. Kyl riktigt svalt för bästa spänst i det gröna!

Recept som passar till vinet hittar du här.

 

2014 A Christmann Riesling, Tyskland,

A Christmann

5882, 129 kr, 750 ml, 12 %

Det kan inte bli mer sommar än såhär, njut den sista sparrisen med druvan riesling i glaset. Vinets fruktdrivna stil rymmer örter, inlagda päron och grapefrukt, inslag som möter grönt i sallad och blir till smakrik ”kombo”.

Recept som passar till vinet hittar du här.

 

2014 Alde Gott Pinot Noir, Tyskland

Alde Gott

5484, 139 kr, 750 ml, 14 %

Servera vinet svalt, upplevelsen blir elegant och precis så lättsam att vinet lirar med sommarpaj och färska örter. Söta hallon, röda vinbär och kanel samsas med livlig syra och toner av tallbarr och läder som bidrar till balans.

Recept som passar till vinet hittar du här.

 

Nya Carnegiebryggeriet Luma Lager, Sverige

luma lager

30877, 19.90 kr, 330 ml, 5 %

Vi gillar öl från detta bryggeri och det finns en hel del att välja mellan. Denna lager är självklar till sill och andra inläggningar, stilen är aromatisk och frisk med läckert av torkade kryddor, knäckebröd och lime.

Recept som passar till denna öl hittar du här.

 

Kronenbourg 1664 Blanc

Kronenbourg

1514, 15.50 kr, 330 ml, 5 %

Sommarens bästa törstsläckare, lättdrucket veteöl som bjuder stor fräschör med rikligt av koriander, nejlika, citrusfrukter och salvia i perfekt balans. Piggar upp feta inslag i tonfiskfyllning och blir till precis så somrigt som vi önskar.

Recept som passar till denna öl hittar du här.

 

2015 Domaine de Collavery, Frankrike

Domaine de Collavery

2859, 84 kr, 750 ml, 13 %

Stoppa en flaska eller två i picknickkorgen, ett rosévin som passar till det mesta. Den rödbäriga stilen bjuder massor av citrus och färska örter med tropiska frukter i eftersmaken och pigg syra som möter fräschör i sallad.

Recept som passar till vinet hittar du här.

 

Cidraie Cidre Blond, Frankrike

Cidraie

1806, 24.90 kr, 330 ml, 4 %

Visserligen halvtorr men med stor fräschör, ett perfekt picknickalternativ, speciellt när cidern serveras riktigt kall. Smakrikt av röda äpplen, kardemumma och citronmeliss därtill frisk syra och lång eftersmak.

Recept som passar till cidern hittar du här.

Recept