Hem / Recept / Vårrullar – Chunjuan

Vårrullar – Chunjuan

Betyg: 0 av 5
0 röster
30 min
Medel
Recept av Linlin
Från Kokbok
Annons

Vårrulleark finns att köpa i varje välsorterad kinesisk mataffär. Skär dem i rektanglar med långsidorna dubbelt så långa som kortsidorna i den storlek som passar. De kan ersättas med filodeg som finns i de flesta större livsmedelsbutiker.

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

4 port
 • 3 st
  blekselleristjälk(ar), ca 30 cm långa
 • 2 msk
  Skinka, kokt eller rökt, skuren i riskornsstora tärningar
 • 1 tsk
  sesamolja
 • 1 krm
  salt, eller efter smak
 • 1 st
  äggula(or)
 • 5 ark
  vårrulledeg
 • 4 dl
  olja
Annons

Gör så här

 1. 1. Receptet kommer från ”Kina - Matens rike” (Bilda Förlag)
 2. 2. Bryt de tre selleristjälkarna i mindre bitar. Då sticker eventuella svårtuggade trådar fram och går bra att dra bort.
 3. 3. Koka upp 1/2 liter vatten och lägg i sellerin. Ta upp sellerin så fort vattnet kokar upp igen och skölj av den i kallt vatten. Hacka sellerin i riskornsstora bitar. Pressa ut så mycket överflödigt vatten som möjligt med hjälp av hushållspapper eller en torr kökshandduk. Lägg sellerihacket tillsammans med skinkhacket i en liten skål. Tillsätt sesamolja. Blanda väl och smaka av med salt.
 4. 4. Vispa äggulan. Skär vårrullearken i bitar om 5 gånger 10 cm. Vik ihop kortsidorna så att du får ett kvadratiskt kuvert. Förslut två av sidorna genom att pensla lite äggula på insidan av kanterna. Lägg 2 tsk fyllning i varje vårrulle och förslut tredje sidan. Rullen ska inte vara proppfull utan ha lite luft kring fyllningen.
 5. Fortsättning efter annonsen
 6. 5. Hetta upp oljan till 150 grader i en wok. Lägg i en eller två rullar. Räkna till fem medan du varje gång öser het olja över dem med en slev. Då blåser de små kuverten upp sig. Vänd dem sedan genast och fritera i ytterligare fem sekunder utan att ösa dem med olja. Färdigt!
 7. 6. Tips! Om du vill ha en vegetarisk variant av vårrullarna kan du ersätta skinkan med 3 torkade kinesiska xianggusvampar. Då måste vattnet pressas ur de blötlagda, hackade svamparna precis som man gör med sellerin. Om vattnet inte pressas ur sellerin ordentligt är det risk för att vårrullarna inte blir tillräckligt spröda.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 0 av 5 (0 röster)

Frågor, tips och kommentarer

Fler recept inom