polarbrod

Snittar med champinjonkräm och friterad kapris

4 röster 10 ingredienser | 20 minuter
Snittar med smakrik champinjonkräm och riktigt goda små kaprisar som friterats och blivit krispiga. Perfekt att servera på årets alla mingel. Recept från Polarbröd.

Ingredienser

Köp receptet

Tillagning

  • 1. Dela champinjonerna i mindre bitar och lägg dem i en varm, torr stekpanna en stund tills de har mjuknat. Hacka schalottenlöken fint, och tillsätt den tillsammans med smöret i stekpannan med champinjonerna. Bryn försiktigt, och låt det sedan stå vid sidan och svalna. Under tiden vispar du grädden relativt hård. Mixa svamp- och lökröran när den kallnat och rör sedan ner den i grädden. Salta och peppra efter smak.
  • 2. Låt kaprisen rinna av ordentligt och torka försiktigt av kaprisen med hushållspapper. Hetta upp en kastrull med solrosolja i, du får justera mängden solrosolja utifrån storleken på din kastrull. Oljan bör vara ca 2 cm djup i kastrullen. Häll i den torra kaprisen och fritera krispig.
  • 3. Bryt brödet i mindre bitar och klicka på champinjonkrämen. Toppa med den friterade kaprisen innan servering!
  • 4. Viktigt att tänka på! Fritera försiktigt. Ha alltid ett lock bredvid kastrullen så att du kan kväva lågan om det mot förmodan börjar brinna, och häll absolut inte på vatten.

Receptet är från: