Hem / Recept / Pasta Alfredo

Pasta Alfredo

Betyg: 3.9 av 5
86 röster
15 min
Medel
Vintips
Annons

Här har vi ett recept på en klassisk Fettuccine Alfredo utan grädde - precis som originalet från Italien! En enkel rätt med få ingredienser som garanterat kommer imponera på de som får smaka den.

Dryck till maten? Visa passande viner

Annons

Ingredienser

4 port

Pasta

 • 400 g
  fettuccine
 • salt
 • 125 g
  mat & bak smör
 • 5 dl
  pastavatten
 • 5 dl
  parmesanost, finriven

Till servering

 • 1 dl
  parmesanost, finriven
 • nymalen svartpeppar
Annons

Gör så här

 1. 1. Riv parmesanosten så fint det bara går. Detta kommer underlätta när osten sen ska smälta ihop med pastan.
 2. 2. Koka upp ca 4 liter vatten. Ha i en handfull med salt.
 3. 3. Smält smöret på medelvärme i en stekpanna.
 4. Fortsättning efter annonsen
 5. 4. Koka fettuccinen ca 3 min kortare än tidsangivelsen på förpackningen. Stäng sedan av värmen på pastakastrullen.
 6. 5. Ta 2 dl pastavatten direkt från kastrullen ner i stekpannan med smält smör. Sätt på medelhög värme och låt smöret samt pastavattnet koka upp ordentligt.
 7. 6. Sänk värmen i stekpannan till låg temperatur (3 av 9 på spisen). Lyft i pastan med en slev direkt från kastrullen ned i stekpannan och rör runt med en tång så att pastan täcks av smöret.
 8. 7. Tillsätt i 1 dl parmesanost och rör runt pastan i det med hjälp av tången tills osten smält. Tillsätt ytterligare 1 dl pastavatten och låt det sjuda in i pastan.
 9. 8. Upprepa steg 7 tills du har tillsatt 5 dl parmesan (spara 1 dl till servering) och resterande 2 dl pastavatten. Rör hela tiden runt med tången så att pastan, smöret, vattnet och osten blir ett. Smaka av pastan och se att den har rätt konsistens.
 10. 9. Om du tycker att det behövs kan du ha i mer parmesan eller mer pastavatten. När alltsammans gått ihop ska du ha en glansig pasta med lite ostsås i botten av pannan.
 11. Fortsättning efter annonsen
 12. 10. Lägg upp pastan på tallrikar. Strö över finriven parmesan och dra några rejäla tag med pepparkvarnen ovanpå. Servera meddetsamma!
 13. 11. Tips! Servera din fettuccine Alfredo i/på varma tallrikar - då håller den sig varm och krämig utan att den koagulerar. Sätt in tallrikarna i ugnen på 175 grader i cirka 5 minuter innan det är dags att servera Alfredon!

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 3.9 av 5 (86 röster)

Frågor, tips och kommentarer