Hemgjord pasta med vackert grön pesto

1 röst 9 ingredienser | 90 minuter
Jag och min man åt precis denna middag som vi gjort från grunden själva, utan pastamaskin. Jag tycker om måltider som är enkla, inte bara att göra utan gärna med få ingredienser. Mycket gott och det tog inte så fasligt lång tid som man kan tro. Perfekt och rolig italiensk måltid att bjuda vänner på.

Ingredienser

Färsk pasta

Pesto

Köp receptet

Tillagning

  • 1. Pastadeg: Häll ner mjöl och salt i en rund skål. Knäck två ägg och häll i mitten. Arbeta in äggen med en gaffel, inifrån och ut. Häll på vatten varteftersom, lite i taget. Den totala mängden vatten beror på bl a luftfuktigheten i rummet. Det viktiga är att få en lagom deg. Knåda därefter degen med händerna på en arbetsyta i ca 10 min tills dess den är smidig och fin. Låt den vila i ca 30 min under en duk. Gör under tiden pesto.
  • 2. Pesto: Häll ner alla ingredienser utom oljan i en matberedare. Kör igång matberedaren och häll samtidigt ner oljan genom öppningen i matberedaren. Kör inte för länge, det ska finnas mindre bitar kvar. Smaka ev av med lite salt. Häll upp peston i en skål.
  • 3. Pasta: Ställ en stor kastrull på spisen med vatten i och lite salt. Koka upp. Häll durumvetemjöl på en arbetsyta. Dela på degen i 8 mindre delar. Kavla ut varje bit med mjöl på båda sidorna och vik ihop den på mitten flera gånger mellan kavlingarna. Kavla ut degen tunnt. Det skall vara mjöl på båda sidorna så att de inte klibbar ihop. Skär sedan dessa i ca en cm breda remsor.
  • 4. Låt dem vila ca 10 min. Koka sedan pastan några minuter. Servera tillsammans med peston och njut!