Hem / Recept / Entrecôte med kafferub och stekt broccoli

Entrecôte med kafferub och stekt broccoli

Betyg: 4.2 av 5
5 röster
35 min
Medel
Recept av Adeena Sussman
Från Kokbok
Annons

Kafferubbad entrecôte med stekt broccoli, en fräsch och snabb rätt! Recept från boken “Sababa: Fresh, Sunny Flavors From My Israeli Kitchen“

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

2 port
 • 680 g
  entrecôte
 • 1 st
  färsk broccoli, med bra stjälk
 • 2 msk
  extra virgin olivolja
 • 1 msk
  salt, plus mer till kryddning
 • 1 msk
  svartpeppar, grovmalen, plus mer till kryddning
 • 1/2 dl
  kaffebönor, grovmalda (som till kaffepress)
 • 1 msk
  kardemumma, malen
 • 1/2 tsk
  cayennepeppar
 • dukkah, till servering (valfritt)
Annons

Gör så här

 1. 1. Låt köttet nå rumstemperatur medan du förbereder broccolin och kryddblandningen till köttet.
 2. 2. Skala det hårda lagret av broccolin med en skalare. Skär bort kanten av stjälken och skär sedan genom broccolin för att skapa ca 1⁄2 cm tjocka ”biffar”. Pensla broccolibitarna med olivoljan, krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
 3. 3. Kombinera sedan kaffe, 1 matsked salt, 1 matsked peppar, kardemumma och cayennepeppar i en liten skål. Häll kryddblandningen på en stor serveringstallrik eller en liten ugnsform och skaka försiktigt för att sprida ut på tallriken.
 4. 4. Pressa ner köttet så att kryddorna fastnar. Lyft köttet och skaka tallriken för att sprida ut kafferöran jämnt, vänd på köttet och tryck ner den andra sidan i kryddorna.
 5. 5. Förvärm en grill, grillpanna eller gjutjärnspanna över medelhög värme. För att få köttet medium-rare, stek köttet i cirka 5-6 minuter på vardera sidan utan att röra för mycket, tills det har fått stekyta och djup färg och fettet fräser.
 6. Fortsättning efter annonsen
 7. 6. Grilla 1-2 minuter extra för att få köttet medium-stekt. Lyft bort köttet från pannan och täck med folie, låt vila i 5 minuter innan det ska skäras upp.
 8. 7. Medan köttet vilar, grilla broccolin på grillen i 2-3 minuter tills det fått grillyta. Skär köttet mot fibrerna och servera med broccolin. Servera dukkah vid sidan av om det önskas.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 4.2 av 5 (5 röster)

Frågor, tips och kommentarer

Fler recept med

Fler recept inom