Hem / Recept / Dillkokta kräftor

Dillkokta kräftor

Betyg: 2.67 av 5
3 röster
Medel
Annons

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

 • 60 st
  kräftor, levande
 • 5 l
  vatten
 • 200 g
  salt, grovt eller fint
 • 1 knippe
  krondill
 • 5 st
  sockerbit(ar)
Annons

Gör så här

 1. 1. Låt kräftorna skölja sig i kallt vatten i 10 minuter, inte längre. Nu har du ett utmärkt tillfälle att sortera bort eventuella döda kräftor. Måste du förvara levande kräftor lite längre ska de gå utan vatten. Men så kort förvaring som möjligt är att föredra.
 2. 2. Koka upp vattnet, sockerbitarna och saltet med stjälkarna från dillen. Koka lagen i 5minuter. Ta upp dillstjälkarna.
 3. 3. Lägg i hälften av dillkronorna. Lägg i cirka 20 kräftor åt gången i det häftigt kokande vattnet. Lägg snabbt på locket.
 4. Fortsättning efter annonsen
 5. 4. När det kokar igen är det dags för nästa omgång 20 kräftor. Koka upp och så i med det sista tjoget kräftor. Lägg på locket och sätt tiduret på 5 minuter då det kokat upp igen.
 6. 5. När tiduret ljuder ska du genast ta kastrullen från värmen. Lägg i resten av dillkronorna.
 7. 6. Nu gäller det att kyla kräftorna snabbt. Hemma är detta den bästa metoden: ställ kastrullen i diskhon med proppen i. Spola kallt vatten i diskhon, tag av locket och låt det kalla vattnet rinna sakta runt om kastrullen.
 8. Fortsättning efter annonsen
 9. 7. När spadet kallnat ska kräftorna i sitt spad in i kylen för att stå och dra åt sig den goda dillsmaken till dagen därpå. Står de oavbrutet i kylen och om du inte plockat med händerna i spadet så kan kräftorna hålla sig fräscha i 3 dygn.
 10. 8. Servera gärna kräftorna i lite av sitt spad. Då håller de sig kalla och saftiga under kräftkalaset.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 2.67 av 5 (3 röster)

Frågor, tips och kommentarer

Fler recept med

Fler recept inom