Hem / Inspiration / Vardag / Guldkant på vardagen
Catarina König
Foto: Andreas von Gegerfelt

Guldkant på vardagen

Publicerad den

Lyxa till vardagen med enkla medel och låt Catarina König visa dig vägen! Mästarnas mästerkock Catarina inspirerar med över 50 recept i sin nya kokbok. Kolla in tre av recepten här. 

Annons

Det är de små detaljerna som sätter piff på vardagen, särskilt när man pratar om mat. Med Catarinas recept är du garanterad lite lyx, varenda dag i veckan om du så önskar. Vad sägs om oxfilépasta med knaperstekt pancetta och konjak, eller kanske en krämig lax- och räksoppa med citronaioli? 

I hennes bok “Vardag med guldkant” (The Book Affair) bjuds du på över 50 recept, smarta köksknep och veckomenyer. Köp hem boken här

Mer inspiration från Catarina

Sätt guldkant på vardagen med lite hjälp av decenniets mästerkock. Vi tog ett snack med Catarina som berättar om tävlingen och dessutom delar med sig av recept ur sin kokbok “Mat med guldkant” (The Book Affair).

Catarinas kokbok “Mat med guldkant” är till bredden fylld av enkla och samtidigt lyxiga recept som förgyller både vardag och fest. I boken hittar du tilltugg, maträtter för alla tillfällen och självklart läckra desserter. 

Prova laga mat som en riktig mästerkock. Längre ned i artikeln delar Catarina med sig av fyra recept från sin kokbok.

mat med guldkant

Tre snabba med Catarina efter finalen

 1. Grattis till vinsten! Vilket är ditt starkaste minne från tävlingen?

  Tusen tusen tack!!! Åh, det har varit så mycket starka minnen från hela tävlingen. En otrolig upplevelse. Svårt att sätta fingret på just En händelse…

 2. Hur sätter du guldkant på din vardag?

  Jag lagar alltid något gott och vällagat till middag, något vi alla gillar hemma.

  Det är stunden vid matbordet på kvällen familjen hinner mysa tillsammans och prata om dagen som gått. Då äter vi gärna något med lite guldkant till.

 3. Vem eller vad inspirerar dig i köket?

  Det är många som inspirerar mig i köket.

  Tom Sjöstedt, Markus Aujalay, Jonas Svensson, Tommy Myllymäki är stora förebilder. Sedan inspireras jag mycket av olika restaurangbesök och resor. Det är bl.a. där man får lite nytänk och viljan att testa sig fram hemma i sitt egna kök sedan.

Annons