Hem / Inspiration / Övrigt / Här är finalisterna!

Här är finalisterna!

Publicerad den

Bourbonbräserad kyckling, lammspett, kladdkaka med mockagrädde och pannacotta - visst låter det smarrigt? Inte så konstigt, alla är smakprov på recept som gått ända till final i Årets Hemmakock 2012.

Annons
Anna-Karin Westlin och Leif Berglund, Umeå

Lag 1:

Anna-Karin Westlin och Leif Berglund, Umeå.

Tävlar med:

Citroninkokt kyckling med basilikagremolata, Västerbottensostpotatis och myntayoghurt

Kladdkaka med mockagrädde och hallon

 

Jag heter Anna-Karin Westlin, 43 år och jobbar med ekonomi på Västerbottens-Kurirens AB. Min man Leif Berglund, 49 år, jobbar med IT på Norrmejerier. Vi bor nära havet strax söder om Umeå och har 3 barn.

Vi gillar att resa, strosa i naturen och ta reda på bl a bär och svamp som skogen erbjuder. Jag har matlagning som ett av mina intressen och gör allt mellan olika bufféer, husman, gourmet, hälsosamt, gärna färgglatt, hela världens smaker och när det behövs så gör jag laktos- mjölkprotein- och/eller glutenfritt. Vi har alltid något hembakat till eftermiddagskaffet.

Björnstierne och Nikolai (Essinge United), Stockholm.

Lag 2:

Björnstierne och Nikolai (Essinge United), Stockholm.

Tävlar med:

Örtbakad lammytterfilé med trattkantarellrisotto

Pannacottakaramelliserade stenfrukter

 

Björnstierne, 44 år. Vinbloggande sommelier och champagneskribent till yrket. Driver Richard Juhlin Champagne Club. Favoritmat: Piemontesiskt långkok & galiciska tapas

Nikolai, 7 år. Fransktalande fotbollspelare i Hammarby Fotboll. Går i den franska skolan Lycée Francais Saint Louis på Stora Essingen. Favoritmat: Hemmagjord pizza, sushi och pocherad torsk med skirat smör och pepparrot.

Magnus Reinmar och Johanna Eriksson, Uppsala.

Lag 3:

Magnus Reinmar och Johanna Eriksson, Uppsala.

Tävlar med:
Bourbonbräserade kycklingrullader med rostad majskräm och citron/timjansdoftande rotfrukter

Tiramisu med äppelkompott och kardemummamascarpone

 

Magnus Reinmar 32 år bosatt i Luthagen, Uppsala. Är sambo med medtävlarinnan Johanna Eriksson. Jobbar som ekonom på en byrå i centrala Uppsala. Gillar att experimentera i köket även fast det inte alltid blir som man tänkt sig. Äter allt förutom fiskbullar på burk.

Johanna Eriksson 36 år, jobbar som gruppchef på ett läkemedelsföretag, uppvuxen i Ljusdal. Serverar gärna nybakade scones till frukost. Längtar ständigt efter sommaren då man kan åka till stugan i Hälsingland och plocka de fantastiska vildhallonen.

Nils, Peter och Anders Nilsson, Vänersborg.

Lag 4:

Nils, Peter och Anders Nilsson, Vänersborg.

Tävlar med:

Lammspett med två såser och ugnsstekta potatisskivor

Dessert Whisky Heaven

 

Jag (Nils) är en 69-årig pensionär med stort matintresse, som tidigare jobbat med produktionsteknik inom elektronikindustrin. Peter, 38, är fritidspedagog och Anders 35, är systemtekniker. Båda lagar gärna mat, kanske har jag påverkat dom.

Weid, Ahlberg, Paholtup-Berg, Hansson

Juryn: Kurt Weid (ordförande), grundare av Moderna Svenska Kocklandslaget, Monika Ahlberg, matkreatör och kokboksförfattare, May Paholtup-Berg, Årets Hemmakock 2011 och Jon Hansson, matskribent.

 

Familjen i fokus i årets omgång

I år står familjen verkligen i fokus i Årets Hemmakock! Två av lagen består av par: Umeåparet Anna-Karin och Leif, och Uppsalaborna Magnus och Johanna. Björnstierne tävlar med sin son Nikolai, och Nils Nilsson tar med sig två söner till finalien. Det kommer med andra ord bli lika trångt som spännande på scenen!

Under den rafflande finalen 3 oktober gör finalisterna upp live framför juryn och en publik bestående av bland annat journalister, bloggare och matprofiler. De ska då lyckas laga och presentera sin varmrätt och dessert inför juryn på en timme. Vinnaren kammar hem titeln Årets Hemmakock 2012, resecheckar för 25 000 kronor, mat och köksprylar.

Vilket lag tycker du borde vinna? Testa recepten själv och låt familj och vänner vara jury! Recepten finner du här nedan.

Annons