Hem / Inspiration / I säsong / Vinter / Topp 5: Grönsaker i säsong

Topp 5: Grönsaker i säsong

Publicerad den

Grönsaker varierar i smak efter tid på året, allra bäst smakar de om du köper efter säsong! Under vintern kan vi njuta extra mycket av krispiga kålsorter och vackra betor. Här är våra 5 favoriter i grönsaksdisken just nu:

Annons

1. Grönkål

Nyttig, trendig och helt i säsong! Passa på att frossa i allt vad grönkål heter under vintern. Testa till exempel att göra grönkålschips: Riv bladen i bitar, krama in i olivolja och sprida ut över en plåt. Salta försiktigt och rosta i ugn i 200 grader i ca 10 minuter.

Grönkål

2. Brysselkål

Förnya årets brysselkål med smaker från Italien: Fräs förkokt brysselkål i rikligt med smör. Pressa över citronsaft, strö över rejält med riven parmesan och smaka av med flingsalt. Mums!

3. Granatäpple

Okej, kanske egentligen inte en grönsak, men med sin röda vackra färg är granatäpplet perfekt att pryda vinterns alla sallader med. Eller alla möjliga rätter för den delen. Testa exempelvis kombon mozzarella, granatäpple och balsamico på julfestens bruschetta, så lovar vi att succén är given!

Granatäpple
Rödkål

4. Rödkål

Vinterns vackraste sallad gör du av rödkål, äpplen och valnötter. Smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar, och ställ fram på bordet. Fullproppad med C, B6 och E vitamin är den dessutom. Enkelt, gott och nyttigt!

5. Rödbetor

Goda, vackra, och nyttiga, men med en lite för hög tendens att färga av sig. Vårt bästa tips är att använda citronsaft eller kaffesump för att få bort de sista röda resterna från händerna.

Rödbeta
Annons