Hem / Inspiration / I säsong / Grill / Grilla med barnen
Kycklingspett

Grilla med barnen

Publicerad den

Engagera hela familjen under grillkvällen och gör alla nöjda! Visst kan alla hjälpa till med sin del. Här är några tips! Text: Linnea Swärd

Annons

1. Låt barnen välja själva vad de vill grilla. Lägg fram allt på fat så kan de komponera ihop egna spett.

2. Grönsaker blir ofta klara före köttet. Grilla därför gärna grönsakerna för sig.

3. Se till att barnen hjälper till att göra marinader och såser! Det är roligt att få äta något som man själv har varit med och förberett. Passa på att experimentera med olika kryddor och låt det hela bli en smaklek – kanske barnen kommer på en egen favoritsås.

4. Glöm inte efterrätten! Frukter, jordgubbar och marshmallows är perfekta till grillkvällen. Undvik att lägga frukten direkt på gallret om ni grillat fisk.

5. En vuxen sköter självklart grillen – och är det många barn på uteplatsen kan det vara en idé att en till vuxen underhåller dem. Ställ en hink med kallt vatten vid grillen ifall en olycka sker.

6. Underskatta inte hur mycket barn gillar korv – och hur gott det är även för vuxna. För en mer vuxenvänlig grillning kan ni köpa lite kryddigare korvar och tillbehör som surkål och starka salsor. Lägg upp alla ingredienser på brickor så kan var och en designa sina egna spett. Eget vitlökssmör! Servera och grilla gärna köttet för sig.

7. Innan glöden kommer igång har alla blivit rejält hungriga. Se därför till att servera snacks, snittar eller grönsaksstavar så att ingen försmäktar!

Annons