Hem / Inspiration / Fest / Budget-dukning till bröllopet
dukning till bröllopet
Foto: Jurek Holzer

Budget-dukning till bröllopet

Publicerad den

Med en liten budget och stor fantasi kommer man väldigt långt. Skapa en vacker bröllopsdukning med standardporslin, små glas och billiga dekorationer. Catharina Lindeberg-Bernhardsson visar hur! Text: Alice Brax Foto: Jurek Holzer, SvD

Annons

Mångfalden av grönsaker ger en romantisk och lantlig inramning till citybröllopet. Bordsdekorationerna är ätbara. Släng ut vackra grönsaker på bordet: bönor, brysselkål eller rädisor. Köp vackert ljusgrön spetskål och ställ på en lång rad. Det viktigaste i dukningen är att det är mycket av allting. Bordet blir inte lika snyggt med bara en bordsdekoration.

Det dukade bröllopsbordet

Grundförutsättningen för brudparets dukning är en festlokal med standardporslin, små vinglas och en begränsad budget. Utgå från vitt, en festfärg som upplevs ren och fräsch.

Färgtema

Festens färger är högtidligt vitt och naturligt grönt. Har bröllopet en bestämd temafärg kan den ingreras i dukningen genom att byta ut de vita blommorna eller servetterna mot färgade alternativ.

Dukning bröllop

Böljande duk

Vita tygdukar brukar ingå i hyran, eller går att hyra för en billig peng. Genom att lägga en böljande fiberduk på bordet skapar Catharina en romantisk, lite trolsk stämning. Fiberduk köps hos handelsträdgården. 2 x 7,5 m kostar ca 49 kronor. Duken är så bred att den går ner till golvet på båda sidorna. Det blir ett inledande samtalsämne mellan bordsgrannarna.

Dukning, bröllop, duk

Blomsterarrangemang

1) Öppna upp savojkål och gröp ur mitten

2) Lägg i en liten bit våt oasis och stick ner korta snittade rosor. Rosor från mataffären fungerar lika bra som de från floristen

3) Halvera lime och fäst med en halv grillpinne

4) Plocka blåbärsris i skogen och ställ i en vas tills det slår ut. Stick ner riset i uppsättningen

5) Fyll igen små luckor med vackra bönor som fästs med tandpetare eller grillpinnar

blomsterarrangemang, bröllop, dukning

Placeringskort

Placera en kronärtskocka som snittats i botten för att stå upp, vid varje kuvert och stick ner ett enkelt placeringskort i. Det blir oerhört effektfullt. Skockor går att köpa några dagar i förväg. Snitta dem i rotfästet och ställ dem i en långpanna fylld med lite vatten. Lägg en fuktig handduk över och ställ svalt. För att få tag på stora mängder grönsaker är det bäst att beställa i livsmedelsaffären några dagar i förväg.

placeringskort, bröllop, dukning

Blomsterarrangemang

Öppna upp en kronärtskocka och lägg i en liten oasis. Stick ner korta snittade nejlikor. Har ni en temafärg på bröllopet går det utmärkt att låta den gå igen i blommorna. Nu mera finns nejlikor i de flesta nyanser.

blomsterarrangemang, bröllop, dukning

Annorlunda placeringskort

Placera en fänkål som snittats i botten för att stå upp, vid varje kuvert och stick ner ett enkelt placeringskort i. Det blir oerhört effektfullt. Fänkålen går att köpa några dagar i förväg. Snitta i rotfästet och ställ dem i en långpanna fylld med lite vatten. Lägg en fuktig handduk över och ställ svalt. För att få tag på stora mängder grönsaker är det bäst att beställa i livsmedelsaffären några dagar i förväg.

placeringskort till bröllop, dukning

Budget blir vackert

Tack vare de vackra bordsdekorationerna tänker man inte på att glasen, besticken och tallrikarna är enkla och inhyrda.

dukning, bröllop
Annons