vietnamesisk taco Foto: Frida Wismar

Vietnamesisk taco med jordnötssås

1 röst 19 ingredienser | 30 minuter
Vietnamesiska vårrullar är det perfekta alternativet till den traditionella fredagstacon. Och väldigt enkelt att laga. Både grönsakerna och proteinet i vårrullarna kan du enkelt anpassa till samtliga viljor i familjen. Recept från boken “Mina asiatiska favoritrecept” (Bonnier fakta).

Ingredienser

Fyllning

Jordnötssås

Till servering - förslag

Köp receptet

Tillagning

  • 1. Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten. Skär morot, gurka och salladslök i tunna strimlor. Skölj salladsblad och böngroddar samt plocka de färska örterna. Lägg upp allt i separata skålar.
  • 2. Hacka jordnötterna grovt och torrosta i en stekpanna under omrörning i cirka 5 minuter. Blanda resterande ingredienser till såsen och toppa med de rostade jordnötterna.
  • 3. Koka upp vatten i en traktörpanna. Ta pannan från spisen och låt svalna ett par minuter. Lägg i ett rispapper och rotera det försiktigt i cirka 5 sekunder. Blötlägg inte rispapperet för länge eftersom det då riskerar att gå sönder.
  • 4. Placera ett rispapper på tallriken. Lägg ett salladsblad långt ner på rispapperet. Lägg sedan på grönsaker, örter och glasnudlar. Vik in sidorna på rispapperet, vik sedan över nederkanten och rulla ihop. Servera gärna med Nuoc cham-sås som dipp.
Recept:
Christin Kashou

Receptet är från: