Thailändska nudlar – Pad Thai

6 röster 14 ingredienser | 30 minuter
Tips! Servera helst en thailändsk som Singha t.ex. Men för oss som inte är lika förtjusta i öl finns det ett vinalternativ som funkar alldeles utmärkt - Riesling, och då tysk. Anledningen är att tyskarnas Riesling finns i torrare varianter än den fransmännen gör företrädesvis i Alsace.

Ingredienser

Köp receptet

Tillagning

  • 1. Hacka de torkade räkorna, vitlöken, schalottenlöken, chilin och strimla salladslöken. Vispa upp äggen i en skål och ställ åt sidan så länge. Hacka även jordnötterna och lägg i en skål så länge.
  • 2. Blötlägg risnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Det brukar vara lämpligt med 2-3 minuter i hett kokande vatten. Lägg nudlarna i en skål och häll det heta vattnet över, häll av i ett durkslag när du känner att nudlarna är mjuka men inte blivit för uppmjukade - de ska ju wokas också.
  • 3. Hetta upp olja i en wok. Fräs vitlök och schalottenlök under ständig omrörning, tillsätt chilin, häll i äggen under konstant omrörning - de ska bli som trådig äggröra. Tillsätt nudlarna och böngroddarna. Använder du färska böngroddar är det lämpligast att hälla i dem innan nudlarna, tycker jag.
  • 4. Smaka av med Nam Pla (den thailändska fisksåsen), socker och lime- eller citronjuice. Har du inte palmsocker tar du helst råsocker, annars vanligt socker.
  • 5. På slutet läggs räkorna i och allt rörs runt för att precis bara hetta upp räkorna. Strö den hackade salladslöken och jordnötterna samt koriandern samt kanske mer hackad chili för den som vill ha mer hetta. Servera direkt. Dekorera med limeklyftor att kunna pressa över.
  • 6. Det är även gott att ställa fram en thailändsk hetsyrlig sås gjord på limejuice, Nam Pla (den thailändska fisksåsen), palmsocker och hackad chili att hälla på sin Pad Thai.

    Här hittar du Tastelines alla recept på Pad Thai!
Recept:
Katinka Hammarskiöld

Receptet är från: