Hem / Recept / Rödingcarpaccio med torkad rotselleri

Rödingcarpaccio med torkad rotselleri

Betyg: 0 av 5
0 röster
Medel
Annons

Otroligt läcker och lyxig förrätt som är betydligt enklare att göra än vad det kanske låter. Rotsellerin går att förbereda flera dagar i förväg och förvara i en burk i skafferiet.

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

 • 1 st
  röding
 • 1 st
  selleri, rejäl bit
 • alger, Arama, japanska havsalger
 • olivolja
 • citron
 • peppar
 • enbär
 • salt, gärna med alger
Annons

Gör så här

 1. 1. Tips! Om du inte får tag i röding går det också att använda öring, sik eller pilgrimsmusslor. Algerna kan hoppas över men de ger en läcker brytning. Krassen kan bytas ut mot annat grönt.
 2. 2. Gör så här: Skala och skiva rotsellerin tunnt på en mandolin i skivor om ca 10x10 cm. Bred ut dem på smörpapper på en plåt och torka dem i varmluftsugn, 65°C, i ca 8 timmar.
 3. 3. Låt dem svalna och förvara torrt och mörkt tills de ska användas. Tänk på att rotsellerin krymper rejält vid torkningen. En fylld plåt räcker till 6-8 portioner. Det är också viktigt att tänka på att de är ordentligt koncentrerade. 4-5 små chips per person räcker gott.
 4. 4. Filéa rödingen och frys den över natten. Ta fram den en timme innan du ska skära upp den så att den blir lättare att hantera. Skär tunna skivor och lägg mellan plastfilm (OH-papper) och tryck lätt med ett rejält knivblad så att bitarna blir lövtunna. Frys ev. fisken igen om du inte ska servera den genast. Så här långt är smidigt att förbereda i mycket god tid.
 5. Fortsättning efter annonsen
 6. 5. Ta fram den färdigfiléade fisken en halvtimme innan servering. Lägg upp den på tallrikar. Ringla olivolja, lite pressad citron, ca 1/2 msk krossade enbär samt några varv svartpeppar och några nypor fint salt över. Låt grava minst 15 minuter.
 7. 6. Garnera med klippt krasse, några nypor torkade havsalger och torkad rotselleri.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 0 av 5 (0 röster)

Frågor, tips och kommentarer

Fler recept med

Fler recept inom