Hem / Recept / Nötfiléstekar sous vide

Nötfiléstekar sous vide

Betyg: 4 av 5
1 röst
35 min
Medel

Program: sous vide medium/medel, fry/stekning short/kort.

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

4 port
 • 4 st
  nötfiléstekar, (som väger ca 200g vardera, ca 2cm tjocka)
 • 100 g
  smör, kallt
 • 2 klyftor
  vitlök
 • 1/2 krukor
  färsk rosmarin, 2 kvistar räcker
 • 100 ml
  rödvin
 • 2 msk
  smör
 • 2 msk
  olja
 • 1 st
  Autocook
Annons

Gör så här

 1. 1. Krydda nötfiléerna med salt och peppar och varva filéerna platt i två lämpliga vakuumpåsar. Tillsätt 25 g smör i varje påse. Krossa vitlöksklyftorna en aning. Tillsätt en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin i varje påse. Töm sedan luften ur påsarna.
 2. 2. Fyll AutoCook-grytan med 3 l vatten. Lägg påsarna med nötfiléerna i vattnet. Ställ in programmet sous vide och välj medium/medel. Tryck på Start. När signalen hörs tar du ut stekarna ur AutoCook och låter dem ligga i påsarna. Lyft ur AutoCook-grytan, torka den och sätt tillbaka den i assistenten.
 3. 3. Klipp upp påsarna med nötfiléstekarna. Häll spadet i en behållare och torka stekarna torra.
 4. 4. Tillsätt smöret och oljan i AutoCook-grytan. Ställ in programmet fry/stekning, välj short/kort, ställ in 160 °C med temperaturväljaren och tryck på Start.
 5. Fortsättning efter annonsen
 6. 5. Lägg två stekar i taget i AutoCook-grytan. Stek i den varma smöroch oljeblandningen med öppet lock i 2 minuter på båda sidor och ta därefter ut dem ur AutoCook och lägg på ett varmt fat. Sedan steker du de två återstående stekarna i AutoCook-grytan med öppet lock i 2 minuter på båda sidor och lägger dem på det varma fatet.
 7. 6. Deglasera safterna i AutoCook-grytan med rödvinet och låt koka en kort stund tillsammans med kokspadet, tills signalen hörs. Krydda såsen efter smak och häll den över stekarna. Servera med en fräsch sallad.

Näringsvärde per portion

energivärde
413
kcal

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 4 av 5 (1 röst)

Frågor, tips och kommentarer

Fler recept med

Fler recept inom