Hem / Recept / Key Lime Pie

Key Lime Pie

Betyg: 3.5 av 5
8 röster
45 min
Medel
Annons

Servera gärna denna paj med färska bär. Riktigt smarrigt, recept från "Lyxlagat".

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

8 port
 • 6 st
  Savoiardikex
 • 6 st
  kardemumaskorpor
 • 60 g
  smör
 • 2 msk
  strösocker

Fyllning

 • 400 g
  kondenserad mjölk
 • 12 st
  keylime, alt tre vanliga limefrukter
 • 4 st
  äggula(or)

Maräng

 • 4 st
  äggvita(or)
 • 2.5 dl
  strösocker
Annons

Gör så här

 1. 1. Först och främst ska vi göra en god och fin botten. Sätt ugnen på 160°C och njut av livet ett ögonblick innan vi kör igång.
 2. 2. Mixa savoiardikex och skorpor tillsammans med sockret till en finsmulig hög och häll över det i en bunke. Fördela smöret i små klickar i bunken och blanda väl med fingertopparna.
 3. 3. Tryck ut degen i en rund springform, cirka 24 cm i diameter. Se till att packa degen hårt så den blir kompakt och tät – då blir den som finast. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 15 minuter och låt det sedan svalna i sin form.
 4. Fortsättning efter annonsen
 5. 4. Vispa ihop äggulorna med zest från era limefrukter. Fortsätt vispa och tillsätt den kondenserade mjölken tillsammans med saften från limefrukterna. Låt därefter smeten stå i rumstemperatur i tio minuter så tjocknar den fint. Rör varsamt runt och häll sedan upp smeten i det förgräddade pajskalet.
 6. 5. Grädda pajen i 10 minuter och gör under tiden marängen.
 7. 6. Vispa äggvitorna till ett hårt, vitt skum med en elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa i 5–6 minuter tills en vackert len och vit marängsmet har bildats.
 8. 7. Ta ut pajen när den fortfarande dallrar fint i mitten om man skakar den lätt. Sätt ugnen på grill 225°C.
 9. 8. Klicka ut maräng i mitten av pajen och se till att det bildas lite fina dalar och kullar med lite toppiga berg här och där.
 10. Fortsättning efter annonsen
 11. 9. Återigen ska glädjen in i ugnen och bara brynas lite så att marängen får några vackert gyllene toppar. Passa pajen noga så att marängen inte bränns vid.
 12. 10. Låt pajen svalna och ställ den sedan i kylskåpet i minst tre timmar innan servering. Det är utsökt att riva över riktigt mörk choklad. Tjohoo, vilken glädje!

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 3.5 av 5 (8 röster)

Frågor, tips och kommentarer