Halstrad biff med granat- äpple & balsamvinäger

0 röster 9 ingredienser | 30 minuter
De läckert saftiga köttskivorna med lite sötsyrlig sås droppad över och garnerade med gnistrande granatäppelkärnor är en riktig fullträff på alla kalas, både smak- och utseendemässigt. Receptet kommer från boken "Persiana" (Massolit förlag).

Ingredienser

Dressing

Köp receptet

Tillagning

  • 1. Blanda ingredienserna till dressingen i ett kärl som går att hälla ur och låt dra så att smakerna samsas.
  • 2. Hetta upp en tjockbottnad stekpanna ordentligt på spisen. Gnid in köttet med olivoljan och lite salt och peppar och lägg det i pannan (det ska fräsa ordentligt, annars är den inte tillräckligt varm).
  • 3. Bryn köttbiten sotig, cirka 3 minuter per sida, så att den försluts och får fin färg. Ta upp den ur stekpanna och låt vila så att värmen hinner fördelas i köttet och det blir saftigt och mört. Känn med fingertoppen på köttet innan du lyfter upp det: är det mjukt kommer det att vara blodigt, ett fast kött betyder genomstekt. Här smakar det bäst med ganska blodig kärna, alltså lite stuns i det mjuka under fingret. Naturligtvis väljer du själv hur blodigt du vill ha ditt kött.
  • 4. När köttet har vilat minst 5 minuter skivar du det tunt och lägger upp det på ett fat. Placera en generös näve rucola mitt på, droppa dressing över köttet och garnera till sist med granatäppelkärnor.
Recept:
Sabrina Ghayour

Receptet är från: