Hem / Recept / Grön temainspirerad marsipantårta

Grön temainspirerad marsipantårta

Betyg: 4.5 av 5
4 röster
1 tim 45 min
Medel
Annons

Känner du någon som har vunnit stort på ett lotteri? Eller som kanske drömmer om den där saftiga storvinsten? Se då till att komma med den här goda överraskningen – en läcker, söt och stilig EuroJackpot-inspirerad tårta.

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

8 port

Ingredienser du behöver

 • 4 st
  ägg, gärna organiska ägg
 • 2 dl
  strösocker
 • 1 dl
  potatismjöl
 • 1 dl
  vetemjöl

Så gör du fyllningen

 • 3 dl
  marsankräm, (rekommenderar att du köper den i butik)
 • 4 dl
  vispgrädde
 • 2 tsk
  vaniljsocker, med äkta vanilj
 • 1/2 dl
  hallonsylt

Garnering

 • marsipanlock
Annons

Gör så här

Steg för steg

 1. 1. Inled det hela med att börja sätta på ugnen och lägga värmen på 175 grader Celsius.
 2. 2. Sedan är det dags att bearbeta Jackpot-tårtans botten. Smörj först in en rund form (cirka 24 centimeter i diameter). Har du en sådan form så bör du kunna komma upp i åtta portioner.
 3. 3. Därefter vispar du ner ägg och socker så att blandningen blir blank och slät.
 4. Fortsättning efter annonsen
 5. 4. Vispa därefter vetemjöl, bakpulver och potatismjöl i en annan bunke. När vispningen är klar är det dags att blanda innehållet i de två blandningarna. Den andra blandningen ska alltså in i äggsmeten, därefter i formen.
 6. 5. Grädda därefter ditt botten i den nedersta delen i ugnen, cirka 35 – 40 minuter. Det gör inget om du låter blandningen stå kvar i formen några minuter extra. Använd en timer för att inte bränna din botten.
 7. 6. Ta ut din tårtbotten och lägg det på ett bakplåtspapper. Låt det svalna.
 8. 7. Nu ska du dela upp kakan i tre bottnar.

Dags att göra fyllningen:

 1. 8. För bästa resultat rekommenderar vi att du gör marsankrämen enligt de anvisningar som finns angivna på paketet. Därefter måste det stå och svalna.
 2. 9. Grädden vispas sedan så att den blir tjock. Smaksättning sker med vaniljsocker. Därefter ska du blanda grädden tillsammans med marsankrämen som du precis gjorde.
 3. 10. Ta fram ett fat och lägg din tårtbotten. Lägg på ett brett lager av hallonsylt följt av ett ytterligare lager av kräm.
 4. 11. Därefter tar du ytterligare ett botten och lägger på kräm. När du placerar det tredje och sista tårtbottnen så fullföljer du exakt samma procedur. Den enda skillnaden är att du vid det sista lagret måste applicera mer kräm i mitten och runt kanterna så att tårtan blir större och får en form.

Tårtans garnering:

 1. 12. Placera marsipanlocket på tårtan och se till att det sätter sig bra.
 2. 13. Dekorera jackpot-tårtan sedan med valfria motiv, antingen fysiska lotter eller pingisbollar med målade lottosiffror.
 3. Fortsättning efter annonsen
 4. 14. För att få de resterande gröna knopparna runt tårtan rekommenderar vi att du gör en frostig med icing sugar och Philadelphia-ost. Dessa två ingredienser måste blandas med grön karamellfärg.

Njut av ditt mästerverk!

 1. 15. Se nu till att njuta av ditt mästerverk och bjuda in familj och vänner, varför inte till en kul och underhållande kväll för att spela relevanta spel.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 4.5 av 5 (4 röster)

Frågor, tips och kommentarer

Fler recept inom