Hem / Recept / Godisremmar

Godisremmar

Betyg: 3.89 av 5
35 röster
8 tim 30 min
Medel

Här gäller det att ha lite tålamod. Det ska ligga länge där i ugnen, på låg temperatur. Har du varmluftsugn går det snabbare. Men resultatet är värt tiden! Ren bärsmak med godiskonsistens, kan det bli bättre? Receptet kommer från kokboken "Smarta snacks", Tukan förlag.

Nästan rätt? Visa liknande recept

Annons

Ingredienser

1 plåt (12-15 remmar)

 • 250 g
  bär, eller frysta, tinade
 • 1.5 tsk
  agavesirap, eller honung (kan uteslutas)
 • 1 krm
  vaniljpulver, (kan uteslutas)

Gör så här

 1. 1. Sätt ugnen på 50 grader. En grej bara... Olika sorters bär och frukter kräver olika tillagningstid, så håll koll. Bär är godast att torka, men experimentera även med frukter som mango, ananas, persika och banan.
 2. 2. Mixa bären till en slät puré och söta med lite agave eller honung om bären inte är tillräckligt söta i sig själva. Jag tycker det är gott att ha i lite vaniljpulver också, men smaka dig fram! Tänk bara på att smakerna blir väldigt mycket mer koncentrerade i ugnen sedan.
 3. 3. Klä en plåt med silpatduk eller bakplåtspapper och bred ut bärpurén ovanpå, i ett några millimeter tjockt lager.
 4. 4. Låt torka i 6–8 timmar eller tills purén inte känns det minsta kladdig, öppna ugnsluckan ett par gånger under tiden för att släppa ut fukt.
 5. 5. Håll koll på godiset – står det för länge i ugnen kan det bli torrt och krispigt. Vi vill ha sega godisremsor. Blir det krispigt är det förvisso rätt smaskens ändå – då kallar vi vårt godis för bärchips i stället och smular dem över flingorna eller ställer dem provocerande tjusigt mitt i en dessert. Eller äter dem som de är.
 6. Fortsättning efter annonsen
 7. 6. Skala av den sega bärkakan från plastfolien och klipp den i långa remsor. Man kan rulla in dem i smörpapper om man vill, ett snöre om ser tjusigt ut och är särskilt uppskattat i små barnfikalådor.
 8. 7. Förvara i kylen för bästa hållbarhet.

Vad tyckte du om receptet?

Betyg: 3.89 av 5 (35 röster)

Frågor, tips och kommentarer

Fler recept med

Fler recept inom