Hem / Inspiration / Kändiskockar / Tina Nordström / Mat-Tinas genvägar
Tina Nordström

Mat-Tinas genvägar

Publicerad den

Det är alltid en utmaning att få vardagen att gå ihop. Även för en mästerkock som Tina Nordström som nu gästspelar i Tastelines Matkasse. Hon har dock ett par tips som hon gärna delar med sig av. Text: Julia Olsson

Annons

Tina Nordström svarar i telefonen med andan i halsen. Hon är lika energifylld som i sina TV-program och har som alltid en rad olika projekt på gång. Tur är väl det för oss som får ta del av hennes finfina recept. Men även TV-kockar kommer hem till en stressad vardag, och frågan är vilka knep Tina har för att hinna med det här med familjeliv och vardagsmat:

– Använd halvfabrikat! Det finns mycket som är bra, ex. kronärtskocka och sparris på burk, eller varför inte ta hjälp av en färdiglagad hummersoppa för att få till en riktigt lyxig men otroligt snabblagad fiskgratäng? Det gäller att hitta små genvägar för att få till ett leende även på en onsdag!

Tina har också en panikrätt hon gärna tar till när det brinner lite extra i knutarna:

– Köp en färdig soppa och koka tortellini däri. Gott, snabbt och enkelt! Att hitta alla dessa smarta genvägar till lyckade recept är dock inte alltid det lättaste för en amatör.

Men som tur är, så är Tina fylld av bra knep som påvisar hur enkel och okomplicerad bra mat kan vara, och hon delar gärna med sig:

– Det är ofta små enkla förändringar som gör hela skillnaden och det bästa tipset är att tänka nytt i vad ni redan har. Varför inte smaksätta den snabba vardagspastan med en god gremolata, som man annars servererar till helgens entrecote?

Senare i vår släpper Tina en ny kokbok, som bland annat kommer innehålla flera tips på snabba vardagsräddare. Ni kan läsa mer om boken här på Tasteline under våren.

Annons